Miercuri 24 Aprilie

Proiectul de management integrat al deseurilor din judetul Cluj a primit unda verde pentru a fi depus la Comisia Europeana


Jasper (n.red. Joint Assistance to Support Projects in European Regions) este organismul acreditat de catre Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii sa acorde suport si supervizare in acest proiect.

"Confirmarea primita astazi reprezinta un pas extrem de important in procesul de realizare in judetul Cluj a acestui proiect referitor la implementarea unui sistem integrat de management al deseurilor. Semnificatia acestei confirmari o reprezinta faptul ca, in urma unei analize extrem de riguroase, aplicatia Consiliului Judetean Cluj a fost apreciata ca fiind completa si intrunind conditiile necesare in vederea depunerii spre finantare la Bruxelles. Ca urmare a acestui fapt, pâna cel târziu la sfârsitul lunii ianuarie proiectul privind 'Sistemul de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj' urmeaza a fi transmis Comisiei Europene. Am marcat astfel o noua etapa in demersul de realizare la standarde europene a unui sistem integrat de colectare, tratare si eliminare a deseurilor menajere din intreg judetul Cluj" a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.

Studiul de fezabilitate si cuantumul cofinantarii pe care trebuie sa o asigure autoritatea judeteana vor fi supuse aprobarii in sedinta Consiliului Judetean de la finalul lunii ianuarie.
 
Proiectul final va fi supus aprobarii Adunarii Generale a Asociatilor membri ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj, in 28 ianuarie.

Valoarea totala a proiectului este de 76.453.255 de Euro, din care finantarea Fondului European de Dezvoltare Regionala asigura 38.773.186 de Euro, bugetul de stat 8.723.967 Euro, iar diferenta de 28.956.102 Euro este asigurata de judetul Cluj.

Centrul de Management Integrat al Deseurilor va fi construit in Cluj Napoca si din acesti bani vor mai fi construite trei statii de transfer in Mihai Viteazu, Gherla si Huedin.

Comentarii Facebook