Ce firmă de catering din Cluj-Napoca livra carne stricată, VERDE, de la Michelangelo

 

Procurorii DIICOT susțin că la firma Michelangelo era un adevărat focar, carnea vândută era împuțită și verde. Patronii firmei clujene nu țineau cont de acest lucru. 

 

Astfel au vândut carne stricată prin firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, deţinută de soţia lui Curticiu, Ioana-Doina.

 

Interceptările din dosar arată că această firmă de caterig era folosită pentru a masca mâcarea stricată. ”O altă modalitate de introducere în consumul public a produselor de carne expirate este aceea de a livra marfa la firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, deţinută de soţia lui Curticiu, Ioana-Doina. Aceasta din urmă era cea care alegea marfa ce urma a fi preluată de firma sa”, se arată în referatul DIICOT, conform evz.ro.

 

”Marea majoritate a baconului îi verde sau îi numa’ chiar capătu", adică şoric şi un strop de carne... deci ce-am ales îs 3 kile 270 de bacon... şi ceafa afumată un kil 980. Bucăţile crud-uscate şi-alea-s împuţite sau îs lipicioase şi îi foarte mult...deci n-am lăsat pe nime’, io mi le-am cântărit”, i-a trasmis soția lui Curticiu într-o convorbire telefonică purtată în data de 06-01-2014, la ora 13:16:16. 

 

După câteva minute Curticiu a sunat un angajat de la Michelangelo şi i-a ordonat: ”La catering, cu acelaşi număr de factură ca dimineaţă, facturezi doar atât: bacon 3,27 şi ceafă afumată 1,98” .

 

Carnea alterată ajungea și în spitale. ”Carnea importată era reambalată, reetichetată. Vorbim de sute de tone de carne expirată. O parte era dusă la o firmă de catering, unde era folosită pentru a produce mâncare tip fast-food, o parte a fost livrată unor unităţi spitaliceşti. Anchetatorii nu exclud ca pe lanţul firmelor implicate să descopere şi societăţi producătoare de mezeluri”, precizează procurorii.

 

Bogdan-Radu Curticiu, patronul firmei Michelangelo, s-a dovedit a fi fără nici un scrupule. Când a aflat prin ”cârtițele” de la DVS Cluj, că procurorii DIICOT fac verificări, Nora Păcurariu, contabila Michelangelo SRL, l-a sunat și i-a spus: ”Şefu’, ce fac cu marfa injectată?”, iar acesta a replicat: ”Nora, Nora, gura!”.

 

Curticiu era cel care falsifica termenele de valabilitate, pentru ca produsele să poată fi vândute. ”Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu care în ceea ce priveşte carnea expirată/alterată, de cele mai multe ori, o transportă la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente de carne spre a fi introdusă în consumul populaţiei”.

 

O angajată, Timeea, a discutat telefonic cu șeful ei, Bogda Curticiu, în 18 decembrie, ora 08:59:00, după ce a predat care alterată administratorului SC Abatorul Piggy SRL. ”Le-o luat, numa’ acuma tre’ să mă duc şi-n Hermes şi Aurel Vlaicu, c-am coborât din Flora şi-ăstea am zis că le las, c-aşa de tare miroase de doamne feri”, a spus femeia.

 

Șeful OPC Cluj, Cristian Nicula, a primit 10 kg de carne de la Michelangelo pentru a rezolva o AMENDĂ

Comentarii Facebook