Autostrada Gilău - Borș ar putea avea taxă pentru a fi construită. În APRILIE se ia DECIZIA - VIDEO

 

Tronsonul de autostradă de la Gilău la Suplacu de Barcău (Bihor) ar putea fi construit în concesiune privată, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea.

 

Domnul ministru Dan Șova are un calendar, care undeva în aprilie arată că ar trebui să fie o discuție pe final cu un investitor ca și partener public privat pentru sectorul Gilău - Suplacu de Barcă, pentru sectorul de 101 kilometri. 

 

De la Suplacu de Barcău la Borș este termen în 2017 și este anunțată finațarea. Ce ține de primul tronson este o discuție de concesionare sau este o discuție de parteneriat public-privat. 

 

Este o posibilitate să dai în parteneriat public-privat o serie de proiecte care să asigure recuperarea investiției într-un timp rezonabil, atunci și acest lucru este de discutat. Chiar segmetul de 101 kilometri s-ar putea să nu fie retabil pentru cel care finanțează. S-ar putea acorda mentenanța și tot ce ține de servicii pe tot sectorul până la Sebeș și așa va fi rentabil pentru un costructor să investească”, a spus Aurelia Cristea, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Vezi AICI declarația VIDEO, la minutul 1.00.01).

Comentarii Facebook