Banii europeni "sperie" la Cluj cozile de la somaj


Doua proiecte europene, in valoare de 7 milioane de euro, lansate la Cluj vor elimina cozile, "dusmanii cetatenilor", a declarat directorul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian.

Cele doua proiecte, "Functionarul electronic" si call center-ul "Apelati centrul electronic de mediere a muncii", au fost lansate miercuri si vor deservi somerii din judetele Cluj si Alba.

"Cele doua proiecte lansate de AJOFM Cluj, "Functionarul electronic" si "Apelati centrul electronic de mediere a muncii", depasesc valoarea de sapte milioane de euro, si vor elimina dusmanii cetatenilor, cozile. De cele doua servicii vor beneficia cetatenii si somerii din Cluj si Alba", a declarat Silviu Bian.

Prin call-center -ul "Apelati centrul electronic de mediere a muncii" s-ar putea ajunge ca in Regiunea de Nord Vest rata somajului sa scada cu 30%, pentru ca oamenii vor afla mult mai rapid despre ofertele de locuri de munca.

Deja, prin aceste proiecte au fost create locuri de munca si au fost angajate 57 de persoane care vor tine legatura cu persoanele in cautarea unei slujbe si cu angajatorii.

Comentarii Facebook