Astra Vagoane Arad se lupta cu doua firme din Franta si Polonia pentru a aduce tramvaie la Cluj! VEZI cum arata garniturile

 

Trei firme au depus oferte pentru a livra garnituri de tramvai in Cluj-Napoca in cadrul unei licitatii care se ridica la 19 milioane de euro. Cele trei societati, din Romania, Franta si Polonia, produc tramvaie de top.

 

Tramvaiul produs la Arad, de compania Siemens in parteneriat cu societatea Astra Vagoane, a fost inscris la licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca pentru modernizarea parcului RATUC. Tramvaiul Imperio, produs la Arad, a iesit de pe portile fabricii in vara acestui an si a facut prima calatorie oficiala in 25 august. Tramvaiul costa 1,7 milioane de euro, fiind mai ieftin cu 30% decat cele produse in Europa. 

 

 

 

Compania franceza SC Alstom Transport SA are o oferta bogata de tramvaie, care circula in diverse orase din Franta si Spania.Pe site -ul oficial al companiei nu apar preturile acestor tramvaie.

 

Barcelona

 

Tenerife

 

Le Mans

 

Societatea poloneza Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Polska Akcyjna prezinta pe site -ul oficial un tip de tramvai, pe care il si produce.

 

 

 

Primaria vrea sa cumpere in total 6 garnituri de tramvai si este dispusa sa achite cel mult 1,2 milioane de euro pe garnitura. Valoarea totala a licitatiei este de 19 milioane de euro, adica 82,2 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, garniturile trebuie "sa aiba 4 usi de serviciu comandate electric, cu latimea minima de 1300 mm, pentru urcare si coborare pasageri, accesibile pe partea dreapta a vehiculului in directia de mers, sa aiba o capacitate de transport totala intre 175-275 locuri la 8 pers/mp din care pe scaune intre 28-50, scaunele sa fie tapitate. Tapiteria va fi rezistenta la uzura si un colorit care impreuna cu habitaclul interior sa creeze un confort si o ambianta placuta, sa aiba cel putin 2 locuri pentru carucior pentru  copii sau carucior rulant pentru persoanele cu dizabilitati, sa fie echipate cu: instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece din municipiul Cluj Napoca, instalatie de ventilatie, sisteme de numarare a calatorilor, cu instalatie video atat pe exterior cat si pe interior pentru fiecare modul, echipament pentru ticketing, instalatie de informare a calatorilor video la exterior si audio-video la interior, echipament (WIFI) pentru emisia si receptia semnalelor privind functionarea, modificari intervenite in exploatare (linia de transport, evenimente nedorite) descarcarea datelor de exploatare si functionare a tramvaielor, echipament care sa nu permita plecarea din statiile de parcurs cu usile deschise, echipament pentru comanda automata a schimbarii macazelor, etc".

Castigatorul licitatiei va trebui sa livreze primele tramvaie moderne pana in primavara anului 2012, cand va fi modernizat primul tronson al liniei de tramvai din Cluj-Napoca, intre strada Bucium (cartierul Manastur) si Piata Garii.

 

Horea Soica

Comentarii Facebook