Actorul George Motoi va primi premiul pentru intreaga activitate la TIFF 2011

Premiul pentru intreaga activitate la cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) ii va fi acordat actorului George Motoi.

 

Actorul de teatru si film George Motoi este nascut pe 22 ianuarie 1936 la Arman (Caliacra, astazi in Bulgaria) si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti. "Este unul dintre cei mai apreciati artisti romani, cu o cariera ce se intinde pe parcursul a aproape 50 de ani, timp in care a jucat in nenumarate piese de teatru, filme de cinema si productii TV. De asemenea, George Motoi s-a facut, de-a lungul timpului, remarcat si ca regizor de teatru", arata organizatorii TIFF intr-un comunicat de presa.

 

George Motoi a debutat in cinematografie in 1962, cu filmul Lupeni '29, dar a jucat si in alte filme importante: Intoarcerea lui Magellan, Lumina de iulie, Serata, Trecatoarele iubiri, Fratii Jderi, Pentru patrie, Ancheta, Linistea din adancuri, Masca de argint, Colierul de turcoaze, Furtuna in Pacific sau Totul se plateste.

 

Debutul sau pe scena a avut loc la Teatrul de Stat din Piatra Neamt, in 1958, in piesa Poveste de iubire, de Konstantin Simonov, regizată de Cristian Munteanu. A jucat apoi pe scenele altor teatre importante precum cele din Bacau sau Cluj, in cele din urma ajungand la Teatrul National din Bucuresti.

 

"Pe langă Premiul pentru Intreaga Activitate, George Motoi va fi omagiat la TIFF 2011 si prin proiectia speciala a filmului Intoarcerea lui Voda Lapusneanu, programata pentru sambată 11 iunie, la Cinema Arta", mai anunta organizatorii.

 

TIFF 2011 are loc intre 3 si 15 iunie la Cluj.

Comentarii Facebook