Trucurile minune atunci când bagi rufe la mașina de spălat. Dau rezultate imediat, dar nu sunt știute de mulți


Ni se întâmplă de multe ori să spălăm diverse haine la mașina de spălat și să constatăm la final că le-am cam stricat. Ba s-a luat culoarea, ba s-a stricat ceva la model, ba s-ai îmbinat nuanțele, sunt pline de fire de păr de la animale sau s-au umplut de scame.

Tocmai ca să nu te mai confrunți cu astfel de probleme după ce bagi hainele la mașina de spălat, îți prezentăm o serie de trucuri de care merită să ții cont.

Poți ține la baie, în apropiere de mașina de spălat, o lavetă de microfibră. Da, ai auzit bine. Și tot ce ai de făcut e să o folosești, să o pui în mașina de spălat de fiecare dată când speli haine scămoșate sau negre pe care se strâng scame. Microfibra poate atrage acele scame și ele nu vor mai fi pe haine.

Cuva mașinii

Ți s-a întâmplat și ție, cu siguranță, să scoți hainele de la spălat rupte, cu toate că tu știai că sunt în perfecte stare. Cuva mașinii ar putea fi de vină. E posibil ca marginile acelor găurele să fie deteriorate și să agațe hainele. Ca să verifici cuva mai bine, pune un dres subțire pe o mână și verifică toate zonele cuvei pe interior. Dacă dresul se agață, e clar că și alte haine se vor agăța. Ar trebui să înlocuiești cuva respectivă în acest caz, scrie Româniatv.ro.

Pune un burete în mașina de spălat

Pune un burete în mașina de spălat. Pentru ce? Ei bine, dacă ai animale de companie, multe haine au pe ele păr de câine sau pisică. Atunci când pui buretele în mașină, acesta va atrage și va reține o mare parte dintre firele de păr.

Folosește apă de gură

Ce să faci cu apa de gură? Dacă ai vreuna pe acasă și a expirat, nu o arunca, ci o poți pune în sertarul pentru detergent al mașinii. Are rolul de a igieniza mașina de spălat și de a împrospăta mirosul. Ajută, totodată, la combaterea eventualelor depuneri de mucegai de pe instalația de evacuare a apei.

Ulei esențial

Ultimul truc, dar nu cel din urmă spune să cureți bine sertarul unde se pune detergent și balsam. Apoi, adaugă câte zece picături de ulei esențial, de lavandă, portocale, vanilie sau orice altceva îți dorești. Imediat după pune detergentul tău și dă drumul la mașină. Toată instalația și rufele vor căpăta un parfum delicat.

Comentarii Facebook