Leguma de sezon, întâlnită în casele tuturor românilor, care te poate băga în spital. Specialiștii susțin că ar fi mai periculoasă decât mezelurile


Salata verde este una dintre legumele de sezon preferate ale românilor, indiferent de anotimp. Mulți nutriționiști chiar recomandă consumul acestei legume zilnic, deoarece aduce numeroase beneficii organismului.

Leguma nu conține multe calorii și este bogată în vitamine şi minerale importante, precum fier, calciu, magneziu sau potasiu.

În pofida tuturor beneficiilor pe salata le are asupra organismului, o descoperire a cercetătorilor britanici contestă statutul salatei ca fiind una dintre cele mai sănătoase alimente.

Salata verde, de trei ori mai dăunătoare pentru organism, din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră

Salata verde este considerată una dintre cele mai susceptibile legume care poate provoca boli alimentare. Motivul principal s-ar datora faptului că este cultivată direct în sol, iar unii agenți patogeni pot fi distruși numai cu detergenți puternici, nu doar cu apă.

Un grup de cercetători de la Universitatea Carnegie Mellon a studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor. După studiul realizat, aceștia au concluzionat că salata verde ar fi printre cele mai nocive legume pentru sănătate.

„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și co-autor al acestui studiu.

Salata verde din magazine ar putea fi mai periculoasă chiar și decât un hamburger, potrivit acestor studii

Un cunoscut bacteriolog britanic, pe nume Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, susţine că salata verde din magazine este mai periculoasă decât hamburgerii.

Afirmaţia bacteriologului britanic vine în urma unui val de infecții gastro-intestinale provocate de salata verde, potrivit telegraph.com.

Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salată verde tăiată nu pot fi omorâte, cu excepția cazului în care frunzele ar fi iradiate. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată care conținea Cryptosporidium.

Astfel, legumele şi fructele despre care credeam că sunt benefice pentru organism devin sursă de otrăvire a organismului, dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau dacă sunt tratate cu substanţe toxice.

Salata verde, usturoiul verde și spanacul sunt considerate printre cele mai afectate alimente, deoarece frunzele acestora rețin foarte multe pesticide.

Comentarii Facebook