Florile care nu trebuie plantate lângă legume în grădină. Unele dintre ele sunt toxice și pot strica o recoltă întreagă


Florile aduc o frumusețe estetică de neegalat în grădini, cu toate acestea, multe dintre ele pot pot influența negativ recolta de legume din grădină. Spre exemplu, trandafirul, iasomia sau crinul nu sunt recomandate din cauza dăunătorilor pe care îi atrag.

Florile plantate în preajma legumelor pot deveni dăunătoare pentru acestea. Este necesar să se acorde atenție specială atunci când se plantează anumite flori în grădină, deoarece acestea pot atrage diferiți dăunători, riscând astfel distrugerea unei întregi recolte.

Trandafirii, cu toate că sunt printre cei mai populari în grădinile românilor, fac parte din această listă a florilor dăunătoare recoltelor de legume. Potrivit experților, trandafirii pot afecta creșterea plantelor și atrag multe afide în jurul lor.

În acestă listă se regăsește și iasomia. Cu toate că este o floare delicată, nu se recomandă plantarea ei în jurul altor legume, deoarece atrage tripsuri și păduchi care vor dăuna recoltei.

Crinul, de asemenea, secretă o substanță toxică numită acid juglonic. Cartofii și roșiile sunt cele mai afectate din cauza acestui acid.

Ce flori sunt toxice, chiar și pentru oameni?

Florile toxice pentru alte plante, animale și oameni sunt cele cu bulbi, precum ghioceii, zambilele sau lalelele. Motivul este că ele răspândesc din sol alcaloizi. Bulbii pot reprezenta un pericol doar dacă sunt consumați, iar simptomele pot include vărsături, greață sau amețeli.

Comentarii Facebook