Săpunul ne transformă în magneți pentru țânțari, potrivit unui studiu realizat de experți


Un studiu recent făcut de cercetători susține că țânțarii sunt atrași de mirosul săpunului, deoarece, atunci când nu se hrănesc cu sânge, aceștia își completează aportul de zahăr cu nectar.

„Faptul că preluăm aceste mirosuri florale și fructate și le punem pe corp înseamnă că acum același obiect miroase ca o floare și ca o persoană în același timp”, a explicat Clément Vinauger, care a condus lucrarea la Virginia Polytechnic Institute and State University, conform The Guardian.

Studiul a fost realizat pe baza analizei mai multor mărci de săpun, majoritatea dovedindu-se adevărați ”magneți” pentru țânțari.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat, de asemenea, că efectele săpunurilor au fost oarecum diferite de la o persoană la alta, posibil din cauza interacțiunilor dintre săpunuri și profilul olfactiv unic al fiecărei persoane.

Cu ce ne putem spăla pentru a NU atrage țânțarii? 

Cercetătorii au constatat că mirosul de cocos este respingător pentru insecte, așa că, dacă programăm ieșiri în natură sau seri mai lungi petrecute afară, aceasta ar trebui să fie aroma la care să expunem pielea.

Comentarii Facebook