Duminica 28 Aprilie

Zeci de turiști au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul unui hotel din celebra stațiune a Ardealului: ,,Am petrecut noaptea în WC"


Caz scandalos la Băile Felix, stațiunea vizitată anual de sute de clujeni. Zeci de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară, iar trei dintre ei au ajuns de urgenţă la spital, după ce au mâncat la restaurantul hotelului unde erau cazaţi în Băile Felix.

Peste 40 de turişti cazaţi la un hotel din Băile Felix au chemat ambulanța după ce au avut simptome de toxiinfecţie alimentară. Aceştia s-au trezit în miez de noapte cu dureri insuportabile de stomac, vărsături şi febră, simptome specifice enterocolitei. Medicii DSP Bihor au deschis o anchetă. 

,,Am petrecut noaptea în WC. N-am putut să ies deloc de la WC, din cauza apei sau din căldură. Cine ştie... Acum sunt mai bine, am mâncat un pumn de pastile”, a spus un turist, potrivit observatornews.ro.

Inspectorii DSP au aplicat o amendă de 5000 de lei. Cei de la protecţia consumatorilor au fost şi mai stricţi. În urma neregulilor găsite au pus lacătul pe bucătărie.

În hotel sunt cazaţi momentan aproape 400 de turişti, veniţi cu bilete de tratament. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit turiştii.

,,În jurul orei 01.00, azi-noapte, mai multe persoane au acuzat vărsături şi diaree, stare generală alterată, câţiva dintre ei şi cu febră, după cum mi-a comunicat personalul trimis la faţa locului. Ancheta este în derulare.

Au fost prelevate probe din mesele oferite ieri la amiază şi aseară şi aşteptăm rezultatele. S-au luat şi probe de la pacienţi. Bolnavii au fost verificaţi de medicii Serviciului de Ambulanţă şi li s-a prescris tratament. Starea lor e mai mai bună. Doar doi au fost trimişi la spital", a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Comentarii Facebook