Un turist american a răbufnit după ce a văzut prețurile la alimentele din România: „Prețuri scandaloase, ar trebui să fie ilegale!”


Un vlogger american a rămas șocat de prețurile alimentelor pe care le-a găsit într-un magazin din stațiunea Mamaia. Venit în România cu gândul că aceasta este o destinație ieftină, turistul american nu și-a putut ascunde uimirea când a văzut ce prețuri sunt la raft, în raport cu salariile românilor.

Acesta a povestit într-un filmuleț postat pe TikTok că a venit în România pentru a economisi bani, dar surpriza i-a fost mare atunci când a văzut cât dau românii pe un kilogram de banane sau un litru de lapte. 

„Hei, probabil au salarii bune în România”, a spus el.

„Prețurile scandaloase la alimente, care ar trebui să fie ilegale. Cine naiba își poate permite așa ceva, serios?!”, a scris vloggerul în descrierea postării sale.

Acesta s-a filmat în timp ce își făcea cumpărăturile și se oprea din când în când, revoltat fiind de prețurile de la raft.

„Un kilogram de banane, 2 dolari și 60 de cenți, un litru de lapte, 6 dolari. Hei, probabil au salarii bune în România. Nu știu cine își poate permite asta. Un kilogram de struguri, 6 dolari. Aparent sunt din Italia. Ca și cum România nu poate cultiva struguri. Pe bune, cine își permite prețurile astea?! 

Suc de ananas, 4 dolari. Nu este nici măcar într-un recipient de sticlă.

Nu îmi mai este foame. Cred că voi mânca doar astea (n.r. - lapte de migdale, cereale, banane) pentru următoarele două, trei zile.

Hârtie igienică: 4 dolari. Cereale: 6 dolari. 

Dacă vrei să îți faci o afacere de succes în România, doar adu niște ceai negru. Am verificat în mai mult de 10 magazine din Mamaia și nu am găsit. 

Cine crede că mă aflu în România pentru că este ieftin, nu! Astea (n.r. - lapte de migdale, cereale, banane) au costat 14 dolari.

Am venit în România pentru a economisi bani. A fost atât de scump încât nu am putut cumpărat nici pungă. O să pun totul în rucsacul meu. 

Viața nu e ușoară!”, a spus vloggerul american în filmulețul său.

La finalul clipului, acesta a ținut să menționeze că se află în Mamaia, ”cel mai costisitor loc din țară”, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook