Zborurile s-au scumpit şi cu 19%, însă românii nu au renunțat la vacanțe. Cât au plătit, în medie, pentru o cursă în destinaţiile preferate


Românii n-au renunţat la vacanţe chiar dacă zborurile s-au scumpit şi cu 19%. Deși au simțit la buzunare majorări de preț în ceea ce privește biletele de avion ale companiilor low cost, românii tot au mers să se relaxeze.

Comparativ cu anul trecut prețul zborurilor cu companiile low cost s a majorat cu 19%. Practic, vara aceasta, românii au plătit în medie 158 de euro/persoană pentru un zbor dus-întors. Italia, Franţa şi Spania sunt ţările unde şi-au petrecut vacanţa de vară trei sferturi dintre românii care şi-au organizat călătoriile în străinătate, folosind respectiva platforma online. Urmate îndeaproape de Grecia și Turcia. Totodată, si biletele au fost achiziționate în avans, de către Români, perioada crescând de la aproximativ 40 la aproape 45 de zile faţă de acelaşi sezon al anului trecut.

Principalele aspecte de care au ținut cont  românii când și au ales vacanta au fost prețul total al călătoriei, cât de atractiva este in general destinația, vremea dar și felul în care își pot petrece timpul acolo. Tot mai mulţi români optează să-și organizeze independent vacanțele deoarece văd în acestea o şansă de a economisi o sumă considerabilă de bani, scrie Observator.

Comentarii Facebook