VIDEO. „Mica Deltă” a Floreștiului - zonă turistică spectaculoasă! Clujean: „E demnă de a fi declarată arie naturală protejată. Voi ce spuneți?”


Datorită canalelor și insulițelor formate pe cursul râului Someș, localitatea Florești se poate mândri cu o „Mică Deltă”. În amonte de lacul Florești, există o pădure de luncă în care mai multe canale la Someșul nostru traversează zona formând un habitat bogat în biodiversitate. 

Aici cresc arbori și plante specifice zonelor umede, iar zonele inundabile temporar formează mici insule, oferind un mediu ideal pentru diverse specii de animale și păsări. Recent, am observat prezența castorului în această zonă, care poate fi văzut în mai multe locuri. Această zonă are asemănări cu canalele deltei și de aceea poate fi denumită Mica Deltă a Floreștiului, transmite comunitatea „Someșul nostru”.

Imagini video spectaculoase au fost surprinse de un clujean, activiștii clujeni consideră că locul ar merita să fie declarat arie naturală protejată, iar locului i-ar prinde bine mai multă atenție în scopul conservării, ci nu al dezvoltării.

Delta Florești, o frumoasă arie naturală ce i-ar prinde bine o mai multă atenție în scopul conservării și nu al dezvoltării. Această arie deține numeroase specii importante de plante, pasări și mai nou vedeta acestui loc, castorul. Eu zic că e demnă de a fi declarată arie naturală protejată. Voi ce spuneți?”, a transmis fotograful Andrei Lazar și comunitatea Someșul nostru.

Video: Facebook/Andrei Lazar şi Someșul nostru

Comentarii Facebook