Traseul pentru plimbări care îi salvează pe clujeni de haosul și zgomotul din oraș. Este o drumeție accesibilă tuturor, chiar în Cluj-Napoca


Pădurea Făget reprezintă scăparea dintr-un mediu urban aglomerat pentu mai mulți clujeni care doresc să se desprindă de agitația la care se supun în fiecară săptămână în oraș. 

Zona naturală include multe cărări și trasee, perfecte pentru drumeții ușoare, care sunt accesibile pentru orice categorie de vârstă. 

Nu mulți clujeni sunt conștienți că există mai multe asemenea trasee, iar printre cele mai accesibile și relaxante se regăsește Traseul Broscuțelor. 

img_5275-768x1024.jpg

Acest traseu din Pădurea Făget este soluția perfectă pentru a vă lua gândul de la stresul și grijile adunate din viața de zi cu zi. Este vorba de o drumeție ușoară chiar în Cluj-Napoca.

Plimbarea cuprinde un traseu de aproximativ 2 ore dus-întors, pe o potecă vizibilă și semnalizată prin marcajul unor broscuțe pe copaci. Există, într-adevăr, o porțiune de aproximativ 500 m cu o înclinație ceva mai mare, chiar la începutul traseului, însă după această parte traseul devine ușor.

Pe tot parcursul plimbării, clujenii se pot bucura de aer proaspăt, dar și de cântecul păsărelelor. 

1.jpg

Traseul se termină înspre zona Observator, pe dealul Feleac și trece pe lângă drumul care duce la casele Micești și Adrenalin Park.

Pentru a ajunge în punctul de începere al traseului, se recomandă parcarea pe Str. Cerbului. Strada se află la ieșirea din Făget, după hotelul Sunny Hill, pe partea stângă (vezi Google Maps).

FOTO: Calin Biris

Comentarii Facebook