Duminica 28 Aprilie

Un turist din Austria a fost cucerit total de frumusețea și tradițiile Ardealului: „De 16 ani tot vin în Ardeal, în Transilvania”


Sâmbătă, saşii din toate colţurile lumii şi-au dat întâlnire şi au chefuit, la Saschiz, un sat din județul Mureș, în straie tradiţionale şi le-au arătat vizitatorilor că încă au tradiţia în sânge. La mică distanţă, în Archita, oamenii s-au bucurat de o recoltă bogată şi au admirat şurile moderne, ridicate cu măiestrie în sat. 

A fost a 3-a întâlnire a saşilor de la Saschiz. Nerăbdători să se revadă, s-au adunat din toate colţurile lumii, într-o atmosferă de sărbătoare impregnată cu un iz de tradiţii şi obiceiuri săseşti, scrie Observator.

Saşii au purtat cu mândrie costumele tradiționale, unele vechi de zeci de ani. Străinii au fost şi ei fermecaţi de frumuseţea tradiţiilor, foarte similare de altfel, dar în acelaşi timp atât de speciale la noi.

„Îmi place foarte mult. De 16 ani tot vin în Ardeal, în Transilvania. Am un vecin din Maramureş, care m-a îndemnat să vin încoace şi mi-a plăcut aici foarte mult. Am văzut tradiţii asemănătoare cum au fost la mine în Austria”, a relatat un austriac pentru sursa citată.

Evenimentul a fost organizat de către o fundaţie care se dedică păstrării moștenirii locale și reînsuflețirii satelor și comunelor din Transilvania.

Comentarii Facebook