Orașul din România, pe primul loc în topul rezervărilor pentru city-break-uri. E un oraș din Ardeal care a luat fața Clujului


Brașovul se află în fruntea listei orașelor cu cele mai multe rezervări pentru city-break, cu 15.37% din totalul rezervărilor, fiind urmat de București (12.83%), Sibiu (8.99%) și Cluj-Napoca (8.72%), conform platformei de rezervări hoteliere online Travelminit.

Aceasta a dezvăluit că 45% dintre rezervările de toamnă au fost efectuate pentru orașele mari din România.

Prețul mediu pentru o cameră dublă pe noapte în această toamnă, între septembrie și noiembrie 2023, este de 270 de lei în Brașov.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, 2023 a adus creșteri ale tarifelor în industria turismului, dar acest lucru nu a descurajat dorința românilor de a călători.

Brașovul se numără printre cele mai solicitate destinații pentru city-break-uri, urmat de București, Sibiu și Cluj-Napoca. Restul procentelor sunt împărțite în mod echitabil între Oradea, Timișoara, Iași, Sighișoara și Târgu Mureș.

Chiar dacă trendul rezervărilor a înregistrat o ușoară scădere după 15 august, condițiile meteo favorabile au determinat turiștii să călătorească și în luna septembrie. Durata medie a unui city-break de toamnă în România este de două nopți, potrivit newsbrasov.ro.

Comentarii Facebook