Un mare patron de hoteluri de la Mamaia se jură că nu s-au mărit prețurile: Avem cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani!


Omul de afaceri Mohammad Murad susține că, în ultima săptămână, pe litoralul românesc s-au aflat 80.000 - 90.000 de turiști - record pentru această vară -, față de 140.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a ajuns și la 180.000 de oameni.

Foarte multe persoane întreabă de ce. Presa şi comentariile pe Facebook spun că preţurile sunt foarte mari pe litoral. (...) Hotelierii nu au crescut preţurile cu toate că au crescut partea de alimente şi utilităţi în proporţie de 50-60%.

Preţurile de anul trecut s-au menţinut, chiar dacă am avut această creştere şi hotelierii nu au avut intenţia de a creşte, în special prin luna martie, când a căzut toată piaţa, motivul fiind foarte clar, războiul din Ucraina. Ne-am trezit că s-au blocat vânzările şi cred că a fost un motiv să fim foarte atenţi la piaţă.

Astăzi este cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani. Numărul de turişti aflaţi pe litoral este cel mai mic din ultimii 30 de ani".

Acesta crede că oamenii aleg Bulgaria, pentru că stațiunea Mamaia, ”unde este cel mai rău”, a fost transformată într-un cartier de oraș, cu sute de blocuri construite haotic, fără spații verzi, și cu probleme generate de extinderea plajei: ”Sunt probleme care cred că în timp se vor rezolva, dar astăzi plajele sunt goale, din păcate”.

Locurile de parcare scumpe - o altă problemă de la Mamaia

În luna iunie, locul de parcare în Mamaia era de 100 de lei, iar o cameră la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, era 200 de lei. Şi aici vă întreb, ce a făcut domnul primar că să perceapă jumătate din preţul unei camere? Care a fost intenţia dânsului să vină cu acea decizie? Nici măcar la Paris nu este 20 de euro pe zi un loc de parcare (...)

A rămas domnul Chiţac cu hoteluri goale pentru că nu e normal să dăm 100 de lei pe un loc de parcare, că aşa a visat dânsul sau aşa i-a spus un consilier”, a mai spus Mohammad Murad, citat de Hotnews.ro.

Coșmar turistic la Mamaia: ”Snițelul a ajuns 89 de lei. O masă costă 300 de lei!” / Sunt și locuri unde se mănâncă ieftin

Comentarii Facebook