Coșmar turistic la Mamaia: ”Snițelul a ajuns 89 de lei. O masă costă 300 de lei!” / Sunt și locuri unde se mănâncă ieftin


Mamaia e stațiunea care șochează pe toată lumea. Deși nu prea mai sunt turiști, speriați de prețurile mari, proprietarii restaurantelor țin prețurile sus.

Spre exemplu, la un celebru restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge la 14 lei. În total, dacă vreți să mâncați acest fel „clasic” trebuie să achitați la final 101 lei. La același restaurant, o supă costă 79 de lei, scrie Gândul.ro.

La ”împinge tava”, pe plaja Modern sunt și prețuri normale. Tarifele încep de la 8-9 lei la terasele de la Modern și până la 40 de lei, o masă caldă la “Împinge tava” în Mamaia.

20 - 30 de lei este o porție de sarmale sau o porție de coaste de porc cu varză ori pui în sos alb, 8 lei cartofii nature sau orezul, aripioare de pui la 17 lei, la fel și gujoanele de pui sau o ciorbă - 20 de lei.

Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță”, a declarat un patron de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.

Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni”, a declarat un alt proprietar de terasă din Mamaia.

Turiştii cu dare de mână ocolesc autoservirile în favoarea teraselor de lux. La un restaurant din mijlocul staţiunii Mamaia, un meniu ajunge până la 150 de lei, iar dacă luăm calcul şi băuturile ori desertul, o masă pentru o singură persoană poate ajunge până la 300 de lei.

Comentarii Facebook