Traseul din Cluj care este o „oază” de liniște, ferită de agitația orașului. Este perfect pentru clujenii care doresc o plimbare liniștită în natură


Pădurea Făget reprezintă o oază naturală pentru toți clujenii care vor să se desprindă de aglomerația la care se supun săptămână de săptămână în oraș. Zona naturală include multe cărări și trasee, perfecte pentru drumeții ușoare, menită să ia gândurile oricui de la stresul cotidian.

Nu mulți clujeni sunt conștienți că există mai multe asemenea trasee, iar printre cele mai accesibile și relaxante se regăsește Traseul Veveriței. 

Traseul Veveriței

Traseul Veveriței este o potecă tematică din aria naturală protejată Făgetul Clujului – Valea Morii, este de tip circuit și are 4 km lungime.

veverita-2.jpg

Cele 7 panouri informative amplasate de-a lungul traseului cuprind informații interesante și diverse despre viețuitoarele din Pădurea Făget. Pe parcursul acestuia se pot observa căsuțe pentru lilieci, veverițe și păsări, în apropierea acestor panourilor informative. Pentru verificarea căsuțelor se recomandă folosirea unui binoclu sau a unui aparat foto.

Traseul este ușor, nu prezintă dificultăți desfășurându-se pe drumuri și poteci deja existente în pădure. Acesta a fost amenajat cu scopul de a informa și sensibiliza vizitatorii asupra valorilor naturale și a statutului de protecție al zonei. Pentru orientare au fost amplasate semne de forma unor veverițe de culoare albă precum și săgeți indicatoare. Pornește din zona intersecției Drumului Sfântul Ioan cu Valea Gârbăului.

Sursa text și imagini: Asociația Natura Transilvaniei

legenda 1.jpg

Sursă Foto: Instagram/tea.orangequeen

Comentarii Facebook