Când va finaliza Bihorul partea sa de peste 56 km din Drumul Apusenilor. Clujul și-a terminat porțiunea sa din drum


Consiliul Județean Cluj a finalizat proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor. Întregul traseu, în lungime de peste 25 de km, a fost reabilitat cu fonduri europene.

Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasă șosea din Transilvania, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și ajunge până la limita cu județul Bihor. Drumul traversează una dintre cele mai frumoasa zone din munții Apuseni, iar printre principalele atracții ale acestui traseu este lacul Drăgan.

Când termină Bihorul cei peste 56 km ai săi din „Drumul Apusenilor”? 

În județul Bihor, finalizarea pe întreaga lungime a Drumului Apusenilor va avea loc în luna iulie”, a declarat pentru BIHOREANUL vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan.

Aici, proiectul a fost împărțit în două, un prim tronson de aproape 13 km fiind finalizat în luna august a anului 2021. Este vorba despre porțiunea DJ 108K între localitatea clujeană Valea Drăganului și cea bihoreană Remeți, unde lucrările executate de o asociere de firme condusă de Drumuri Orășenești Oradea începuseră în noiembrie 2019.

Din proiect face parte și modernizarea altor 43,37 km ai DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale și DJ 108J Stâna de Vale – Coada Lacului, unde potrivit lui Mălan lucrările la șosea au fost finalizate și a fost așternut și primul strat de asfalt, mai rămânând de executat câteva podețe și de așternut stratul final de asfalt, cel de uzură. 

Pe porțiunea între Stâna de Vale și Coada Lacului nu s-a putut lucra luni bune din cauza căderilor mari de zăpezi, care din cauza temperaturilor scăzute s-au topit mai târziu decât în alți ani”, a spus vicepreședintele CJ Bihor.

Comentarii Facebook