Transilvania a fost inclusă în topul celor mai frumoase locuri în care să călătorești în 2024


Nu este un secret pentru nimeni că regiunea Transilvaniei este deosebit de frumoasă. Cu priveliștile minunate și istoria bogată, zona are un potențial turistic fantastic, mai ales pentru turiștii străini care vor să se bucure de arhitectură, natură și tradiții românești.

De aceași părere sunt și americanii de la compania Bloomerg care au inclus țara noastră pe lista cu a 24 de locuri din lume care ar trebui să fie neapărat vizitate în 2024. 

"Această zonă din centrul României, care, da, a fost scena romanului lui Bram Stoker, merită vizitată pentru multe alte motive”, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Bloomberg le recomandă turiştilor drumeţii pe munte şi îi îndeamnă să exploreze zona viticolă în devenire a Transilvaniei, cunoscută pentru feteasca regală.

Legendara casă a lui Dracula, Castelul Bran, este o vizită obligatorie, la fel ca şi numeroasele biserici medievale. Alte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roşia Montană, sunt, de asemenea, suficient de aproape pentru excursii rapide şi absolut fascinante, de o zi.

Lunile septembrie şi octombrie sunt sugerate pentru vremea blândă şi culori vibrante de toamnă în Munţii Carpaţi. De asemenea, luna iunie poate fi o alegere bună când temperaturile sunt mai ridicate, dar nu sunt foarte mulţi turişti.

Bloomberg nu recomandă lunile de iarnă, deoarece pot fi întunecate şi reci, nici lunile iulie şi august, deoarece temperaturile sunt foarte ridicate.

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2024

  1.  Quito, Ecuador
  2.  Boston, Statele Unite
  3.  Republica Dominicană
  4.  Aspen, Statele Unite
  5.  Busan, Coreea de Sud
  6.  Argentina
  7.  Transilvania, România
  8.  Parcul Naţional Amboseli, Kenya
  9.  Belfast, Irlanda de Nord
  10.  Lima, Peru
  11.  Insula Cangurului, Australia
  12.  Bergen, Norvegia
  13.  Las Vegas, Statele Unite
  14.  Halifax, Canada
  15.  Maroc
  16.  Hong Kong, China
  17.  Montecito, Statele Unite
  18.  Palau
  19.  Malta
  20.  Toscana, Italia
  21.  Insulele Cayman
  22.  Ucluelet, canada
  23.  Willamette Valley, Statele Unite
  24.  San Sebastian, Spania

Comentarii Facebook