Transilvania apare în topul celor mai frumoase locuri din lume în 2024


Celebra agenție de presă Bloomberg a publicat de curând Topul celor mai frumoase locuri în care să călătorești în 2024, unde a inclus și zona Transilvaniei.

Transilvania a fost inclusă într-un top al destinațiilor de vacanță realizat de publicația Bloomberg.

Publicaţia recomandă vizitarea Transilvaniei și respinge asocierea directă cu Dracula: ”Scoateți-l pe Dracula din ecuație. Această regiune din centrul României – care, recunoaștem, a fost scena romanului lui Bram Stoker – are meritul să fie explorată din multe alte motive”.

Bloomberg încurajează turiștii să facă drumeții în munți și să exploreze regiunea viticolă în dezvoltare a Transilvaniei. Cunoscută pentru vinul Fetească Regală.

Castelul Bran, casa legendară a lui Dracula, este o destinație obligatorie, la fel ca și numeroasele biserici medievale. Alte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, cum ar fi complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roșia Montană, sunt, de asemenea, în proximitatea suficientă pentru excursii de o zi, captivante și informative.

Lunile recomandate pentru vizitare sunt septembrie și octombrie pentru vremea blândă și peisajele pline de culori vii ale toamnei în Munții Carpați. De asemenea, luna iunie poate fi o opțiune bună. A având temperaturi mai ridicate, dar nu foarte mulți turiști.

Pe de altă parte, Bloomberg nu recomandă lunile de iarnă din cauza întunericului și frigului și nici lunile iulie și august din cauza temperaturilor extrem de ridicate și aglomerației.

Topul celor mai frumoase locuri în care să călătorești în 2024

Proiecțiile Asociației Internaționale a Transportului Aerian indică faptul că în 2024 aproximativ 4,7 miliarde de persoane vor călători cu avionul. Generând venituri de aproximativ 964 de miliarde de dolari doar din vânzarea de bilete de avion.

Pleacă de la această premisă, Bloomberg a selectat 24 de destinații turistice pentru anul 2024. Acestea includ insule luxuriante, regiuni încărcate de castele și orașe medievale fermecătoare cu muzee spectaculoase.

Publicația recomandă să vizităm

Quito, Ecuador;

Boston, Statele Unite;

Republica Dominicană;

Aspen, Statele Unite;

Busan, Coreea de Sud;

Argentina;

Transilvania, România;

Parcul Național Amboseli, Kenya;

Belfast, Irlanda de Nord;

Lima, Peru;

Insula Cangurului, Australia;

Bergen, Norvegia;

Las Vegas, Statele Unite;

Halifax, Canada;

Maroc;

Hong Kong, China;

Montecito, Statele Unite;

Palau;

Malta;

Toscana, Italia;

Insulele Cayman;

Ucluelet, Canada;

Willamette Valley, Statele Unite;

San Sebastian, Spania.

Comentarii Facebook