Taxe mai mari în mai multe zone turistice din Europa! În unele orașe turiștii nu au voie nici cu mașina


Pentru a combate supraaglomerarea mai multe orașe turistice din Italia au recurs la măsuri drastice pentru turiști.

Cea mai cunoscută măsură de acest fel este introducerea unei taxe de zi pentru orașul Veneția. Momentan vizitatorii care petrec doar o zi în oraș au nevoie de un bilet de zi, în valoare de 5 euro, valabil între orele 08:30 și 16:00.  Acest lucru este în vigoare de ieri, 25 aprilie, iar turiștii vor continua să aibă nevoie de bilete până în luna iunie.

În Florența turiștii nu pot să se mai cazeze în locuințe de tip Airbnb, în centrul istoric al orașului. Legea interzice închirierea în acest regim în zonele istorice, iar cei care dețin locuințe de închiriat beneficiază de reduceri fiscale dacă își închiriază apartamentele pe termen lung rezidenților, portivit stiridiaspora.ro.

Cei care vor să viziteze celebra potecă din Cinque Terre trebuie să plătească acum 15 euro pentru a face acest lucru. În plus, poteca poate fi parcursă doar într-o singură direcţie.

La Capri scumpirile se văd la taxa de intrare în oraș. Mica insulă cere acum 5 euro ca taxă, plus prețul feribotului, în perioada 1 aprilie - 1 octombrie.

Alte orașe precum Ischia, Procida, Lampedusa, Linosa dar și Capri, le interzic sau limitează turiștilor folosirea mașinilor. Concret cei care nu sunt rezidenți nu își vor putea conduce mașinile prin orășele în timpul principalului sezonului turistic.


Comentarii Facebook