Duminica 26 Septembrie

Țările europene vor relua turismul din iunie


Europa vrea să primească turiști până la începutul verii, conform miniştrilor de externe din 11 state membre ale Uniunii Europene..

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria - toate destinaţii populare pentru germani - prin sistem de videoconferinţă în legătură cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, scrie Agerpres, preluând dpa şi HINA.

Va fi esenţial să se asigure faptul că cetăţenii noştri nu pot doar călători pur şi simplu în mod liber în interiorul Europei, dar pot de asemenea să se întoarcă acasă în siguranţă”, arată declaraţia comună a celor 11 miniştri de externe.

În Germania este în vigoare o avertizare de călătorie care expiră la 14 iunie. Maas a afirmat că va ridica această avertizare pentru ţările europene şi va oferi fiecărui stat vizat orientări privind riscurile infectării cu SARS-CoV-2 pentru călători.

Nu putem menţine permanent o avertizare de călătorie pentru întreaga lume. Dorim să revenim la normal pas cu pas”, a subliniat Heiko Maas.

În Italia vor putea intra turiștii din alte ţări ale spaţiului Schengen începând din 3 iunie.

Suntem pregătiţi să primim în siguranţă cetăţeni europeni care vor să-şi petreacă vacanţa în Italia”, a spus ministrul de externe italian Luigi Di Maio în timpul videoconferinţei.

Heiko Maas va discuta miercuri și cu omologii săi din Franţa, Austria şi Elveţia.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook