Spectacolul naturii din Munții Apuseni poate fi admirat din nou de la Balconul de pe Bedeleu! Obiectivul a fost renovat după 12 ani - FOTO


Priveliști care îți taie respirația! Așa poate fi descris circuitul către Poarta Zmeilor și belvederea Balconul de pe Bedeleu, din Munții Trascăului, județul Alba. 

„După 12 ani balconul de pe Bedeleu sau de la Poarta Zmeilor, cum mai este cunoscut, a primit o bine-meritată renovare. Au fost necesare 3 zile intense de lucru pentru ca balconul să poată fi folosit în condiții de siguranță în continuare”, transmit cei de la Clubul de Ecologie și Turism Montan ALBAMONT.

ni.jpeg

Cei care vor să se bucure de frumusețea Apusenilor pot să parcurgă următorul traseu: sat Izvoarele – Rezervația Cheile Plaiului – Platou Bedeleu – Peștera Poarta Zmeilor -  Poarta Zmeilor – Balcon Bedeleu – Drumul Carelor – Poarta Romanilor – Izvoarele.

„Ne-am dori ca drumeții să respecte munca din spatele acestei amenajări și să utilizeze balconul responsabil, fără a se pune inutil în pericol.

La această acțiune au contribuit:

- voluntari din partea companiei 8x8 International din Cluj-Napoca pentru transportul materialelor,

- voluntari din partea Asociației Ecouri Verzi și Potecătorii la transport și lucrările efective de renovare,

- Salvamont Alba, transport materiale și voluntari,

- Consiliul Județean Alba, achiziționarea materialului lemnos necesar”, au precizat cei de la CETM Albamont.

iei.jpeg

Panorama din acest punct de belvedere este fermecătoare! De aici se observă un peisaj de 180 grade cu munți, văi, poieni (Poiana Șipote), chei (Cheile Poșăgii), sate (Sălciua, Poșaga) și Arieșul strălucind în bătaia soarelui, piscuri (vf. Muntele Mare), Scărița Belioara. Este cu siguranță un loc minunat pentru a admira peisajul și a vă bucura de frumusețea acestei zone montane din România.

Comentarii Facebook