Duminica 28 Aprilie

S-au cunoscut la Untold, s-au îndrăgostit, iar apoi au cutreierat Europa în rulota construită de ei - FOTO


Doi tineri s-au cunoscut la Untold, iar destinul i-a unit într-o aventură pe cinste. Raluca și Eugen, sau 2hearts4wheels, au călătorit de atunci neîntrerupt în rulota pe care singuri și-au utilat-o.

Cei doi și-au părăsit locurile de muncă și au decis să viziteze cât pot de mult. În 2019 a apărut în viața lor Shooby, un van pe care l-au făcut împreună, doar ei doi. Și toată lumea i-a ajutat, „de la cineva am primit frigiderul, de la cineva parchetul, ba chiar și o parte din PAL-ul folosit la mobilier l-am primit de la fostul job al Ralucăi”, scrie life.ro.

Eu lucram într-o corporație de succes și pe lângă, mai lucram în weekenduri pe partea de evenimente ca model (o mai fac și acum când sunt în București)”, a spus Raluca.

Eu, cu excepția câtorva ani în adolescență, am lucrat mereu freelancer în IT. La un moment dat, mi-am făcut și o firmă proprie, suficient cât să îmi dau seama că nu mi se potrivește acest rol. Adică nu-mi aducea împlinire”, a relatat și Eugen.

Cei doi s-au pus pe convertit duba într-o casă pe roți. Au lucrat o lună, fără ca vreunul dintre ei să aibă experiență. 

Conversia inițială a costat în jur de 2000 de euro, foarte puțin dacă luăm în calcul cât costă o autorulotă standard, chiar și la mâna a doua.

Evident, am muncit amândoi zi lumină timp de o lună și așa am reușit să scăpăm mai ieftin. Am folosit la maxim orice resursă și ne-am bucurat de orice lucru făcut cadou de prieteni. De la cineva am primit frigiderul, de la cineva parchetul, ba chiar și o parte din PAL-ul folosit la mobilier l-am primit de la fostul job al Ralucăi, unde cei de acolo au simțit nevoia să facă niște schimbări chiar în acea perioada și se întrebau unde să arunce lucruri. Ne-am bucurat și noi și ei să luăm ce nu mai foloseau”, au mai povestit cei doi.

Inițial apropiații nu au băgat în seamă proiectul lor, dar apoi au urmat încurajările. Cu toate acestea au întâmpinat și lucruri neplăcute.

Plăcute: să ne primească lumea în casele lor, cu atâta bucurie și iubire ca și cum am fi parte din ei. Oamenii descoperiți în aceste aventuri și poveștile lor au fost cel mai mare câștig al nostru, pe lângă frumusețea unor locuri despre care habar nu aveam că există.

Neplăcute: Să fim văzuți ca niște infractori, ca ceva sau cineva care face ceva rău. Mulți ne plâng de milă că trăim într-o mașină, fapt care ne amuză. Un alt lucru neplăcut este mizeria lăsată în urmă de unii „iubitori de natură” care uită să își ia pet-ul sau cutia de bere din locul frumos și natural în care au consumat sau chiar să își îngroape hârtia igienică folosită în natură. Când un astfel de loc este vizitat de câteva mii de oameni într-o lună, devine o problemă chiar dacă acea hârtie este biodegradabilă. Oamenii uită că este biodegradabilă în câteva săptămâni sau chiar luni, timp în care e urât și trist”, au mai spus ei.

Cel mai mult au stat plecați cu rulota prin Europa 365 de zile. 

Mulți se întreabă ”Dar din ce trăiesc?”, așa că Raluca și Eugen au explicat: ”La prima plecare am avut bani strânși de acasă, am vândut mașinile și cam tot ce nu mai foloseam. Apoi, pe drum, am mai făcut voluntariat contra loc de parcare drăguț, am făcut poze la surferi în Portugalia etc. Eugen lucrează remote în IT din când în când”.

Între timp, cei doi au pus pe roate naturawl.ro

”Am început cu un blog în care Raluca scrie rețete de produse făcute ușor în casă pentru îngrijire personală, îngrijirea casei sau rețete de mâncare diferite sau reinterpretate, cu produse cât mai naturale și puțin procesate.

Am adăugat apoi și o secțiune de magazin cu produse naturale, bio, unele unicat sau pe care le puteți găsi foarte rar și chiar produse noi fabricate prin tehnologii oarecum noi, cum ar fi niște cristale de fructe și legume despre care avem știm că sunt unicate. Oricum, simțim nevoia să repetăm: naturale!”, a mai adăugat Eugen.

Locul lor preferat de până acum este localitatea Nazare, din Portugalia, unde au dat peste cele mai fantastice valuri de surf. 

Eugen-si-Raluca_2hearts4wheels_1-800x1065.jpg

Comentarii Facebook