Românii care îşi rezervă concediul în Grecia cu câteva luni înainte, riscă să iasă în pierdere, țeapa pe care şi-o pot lua: „Așa fac grecii”


Tot mai mulţi români încearcă să își rezerve din timp un concediu de vis în Grecia, pentru a putea profita de prețuri mai mici. Însă, printre hotelierii care oferă pachete turistice avantajoase în Grecia se strecoară și escroci care sunt gata să profite de naivitatea turiștilor.

Astfel de cazuri întâlnite se întâmplă din ce în ce mai des. Mai mulți români se plâng că întâmpină astfel de probleme. Culmea este că unii dintre aceştia sunt păcăliți chiar pe Booking.com. 

Un român a povestit pe un grup de Facebook, rezervat turiștilor români care își petrec vacanțele la Halkidiki, în Grecia, problema cu care se confruntă.

Deja sunt la a doua experiență de genul ăsta și nu știu ce să mai înțeleg. Pe Booking îmi apare un preț, iar când încerc să contactez direct proprietarul, îmi dă preț cu 40-50% mai mare. Când eu mă așteptam să fie taman invers. Aș vrea să știu cu aproximație cam cât ar fi prețul corect/ noapte pentru un apartament (suntem 2 adulți + 3 copii 4-11 ani). Nu ne dorim ceva luxos, doar să fie la 5 minute de plajă.

Anul trecut am fost în Thassos, și erau destul de mulți care se plângeau că au făcut rezervare pe Booking, și când au ajuns acolo s-au trezit fiii ploii. Perioada pentru care căutăm cazare este: 03-13.07.+/- 3 zile. Am prefera undeva în Sithonia, cu apă accesibilă pentru copii”, a scris românul pe Facebook.

Internauţii au început să comenteze la postarea sa şi astfel acesta a aflat că nu este singurul care s-a lovit de această problemă și că au mai existat și alte cazuri în care turiștii români au fost păcăliți. 

Așa fac grecii, dau că pe booking prețul, nu ești sigur de cazare, te trezești în toiul verii cu camera dată”, a spus cineva. O altă persoană s-a plâns de preţuri mari la cazare: „Mie mi-a zis unul la un moment că a dat 250 euro pe noapte”, potrivit Adevarul.ro.

Comentarii Facebook