O vloggeriță din Olanda compară Clujul cu Viena: ”Viena e prea turistică. Clujul îmi place!” - VIDEO


Vloggerița olandeză Claire a vizitat Clujul și s-a declarat îndrăgostită de ora. Ea este căsătorită cu un român, vorbește limba română, și locuiește în Alba Iulia.

Îmi place foarte mult că sunt piste de bicicliști și benzi dedicate de autobuz. Îmi place Cluj foarte mult. Bineînțeles, București are un loc special în inima mea, dar și Clujul îmi place mult”, a spus aceasta.

Parcă ai fi în altă țară. Seamănă mult cu orașele din alte țări, din Cehia, Austria chiar”, a completat-o soțul ei.

Prețurile foarte mari de la Cluj sunt punctul negativ al orașului.

Cât costă parcarea la Cluj? Bineînțeles, ei aici sunt într-o zonă centrală mai degrabă. Deci, pentru 30 de minute 4 lei, pentru o oră 8 lei. Chestia e că în Alba Iulia, în centrul orașului te costă un leu pe oră. La Cluj e de 8 ori mai mult, dar presupun că sunt zone unde găsești mai scumpe parcări decât 8 lei pe oră”, a spus George.

George a comparat Clujul cu Bucureștiul, iar Claire cu Viena.

Mergem prin centrul vechi ca la București. O să explorăm puțin centrul. Este un centru așa de drăguț, este un pic mai aglomerat decât în Alba Iulia, noaptea aici este extraordinar. Îmi place atmosfera foarte mult. Așa de frumos. Avem aici piste de biciclete, semafor pentru biciclete, din nou. Ce ne mai place viața. Au și tramvaie aici. Ăsta se numește Parcul Central. Arată intrarea exact ca în Herăstrău. Uite și tu ce frumos e tramvaiul ăsta și stația asta de tramvai. Parcul Central, dar intrarea e exact ca în Parcul Herăstrău. Este un oraș pe care vreau să îl vizitez de mai multe ori. Este foarte frumos. Tot e mai frumos Bucureștiul, dar hai să zicem că...”, a mai spus George.

Bucureștiul este pentru noi un oraș plin de amintiri. Te iubesc, București. Dacă București e Micul Paris, Cluj e Mica Vienă”, spune Claire. ”Cluj e Cluj, e mai frumos. Și mie îmi place Viena, dar nu e aceeași atmosferă. Clujul e mai relaxat, atmosfera e diferită, Viena e prea turistică. Clujul îmi place”, a mai afirmat Claire, care la final a comparat arhitectura Clujului cu cea din Budapesta.

Comentarii Facebook