Minunățiile Clujului: Cascada Ciucaș, locul unic unde apa care a săpat în stâncă a dat naștere unui jacuzzi natural


România ascunde locuri superbe, neatinse de mâna omului, locuri în care natura poate să uimească la fiecare pas. Cascada Ciucaș din Cluj este de un astfel de loc mirific. Acolo, apa care vine de pe versant a săpat în stâncă și astfel s-a creat un imens jacuzzi natural. Puținii turiști care știu de acest loc vin ca să se bucure de liniște și de apele răcoroase. 

Cascada Ciucaș se află în Munții Trascăului. Acolo, după trecerea prin pădure, există un loc de care foarte puțină lume știe. Ca să ajungă, turiștii au de străbătut un drum deloc prietenos cu mașina, din satul Cheia până la intrare în pădure, apoi, după mai bine de o jumătate de oră de mers la pas, încep să se audă picăturile de apă care se lovesc una de cealaltă. Atunci, turiștii știu că sunt aproape, ca să descopere mai apoi o cascadă fabuloasă care prin forța sa a creat o cadă naturală în stânca pe care curge, conform reporterului Observatornews.ro, Alex Prunean. 

cascada ciucas inter.jpg

Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural

Din locul în care se poate lăsa maşina, există două variante de a ajunge la cascadă. Fie prin pădure, pe un traseu mai uşor, dar ceva mai lung, sau pe varianta mai scurtă, dar și mai dificilă. Pentru a doua e nevoie de multă atenție, încălțăminte adecvată, puţină echilibristică și o doză mică de curaj.

Odată ajunşi, în faţa ochilor se aşterne un peisaj sălbatic cum rar ţi-e dat sa vezi. Vieţuitoarele muntelui mişună nederanjate de cineva sau se încălzesc pe stânci, la soare, iar sunetul apei te relaxează complet. Cascada Ciucaş are doar 3-4 metri înălţime şi s-a format prin ruptura unor stânci de pe firul văii.

Modul în care apa a săpat în stancă de-a lungul vremii a format locuri perfecte pentru sezut, direct sub jetul racoros al cascadei. Deşi pârâul este unul de munte, sunt perioade, în special în zilele caniculare, când apa are chiar şi 24 de grade.

Apa nu este adâncă, aşa că şi cei mici se pot bălăci în voie. Cascada Ciucaş este la doar 45 km de Cluj-Napoca şi este una dintre cele mai frumoase din Transilvania.

Sursa Foto: Levi Bagy


Comentarii Facebook