Duminica 28 Aprilie

”Marea Săracilor”, locul din România care atrage ca un magnet. Condițiile și prețurile sunt foarte bune


Cei care nu își permit o vacanță la mare, pot încerca o destinație mai puțin cunoscută, li anume ”Marea Săracilor”, din județul Prahova.

Această destinație de vacanță este situată în comuna Telega, din județul Prahova, și este tot mai populară, pentru că oamenii vor să se bucure de câteva zile de o vacanță, dar la prețuri normale.

În zonă sunt mai multe lacuri sărate, considerate unice în sud-estul Europei, care atrag ca un magnet turiștii.

Locul se află în spatele unui complex turistic, iar cei care vor să ajungă acolo trebuie să se ”înarmeze” cu multă răbdare, căci zona este abruptă, pentru că locul este construit pe munți de sare.

”Marea Săracilor” era cunoscută încă din perioada interbelică, atunci când doar cei cu posibilități financiare își permite să vină în comuna Telega, pentru a se trata.

În perioada comunistă, locul a fost dedicat exclusiv celor bogați, iar programarea pentru împachetarea cu nămol, băile cu sare reci sau calde erau făcute cu câteva luni înainte să înceapă oficial sezonul estival, scri spynews.ro.

Apa din lacul Telega are mai multe proprietăți. Se spune că este clasată pe locul doi în Europa în ceea ce privește vindecarea bolnavilor. Apa conține o cantitate ridicată de minerale.

61901432.jpg

telega-bai.jpg

Lacul-sarat-de-la-Telega-statiune.jpg

Captură1.JPGCaptură.JPG

Comentarii Facebook