Albania, o destinație de lux. Doi turiști au fost șocați de prețurile de acolo: „Prețuri peste ale noastre, și noi venim din Cluj” - VIDEO


În ultimii ani, numărul românilor care au ajuns pe plajele din Albania a crescut simțitor, mai ales că țara nu a fost catalogată până acum drept o destinație scumpă. În Albania există locuri cu plaje spectaculoase, însă din ce în ce mai multe postări ale românilor, pe o platformă dedicată turismului în Albania, atrag atenția că unele zone au devenit foarte scumpe.

Șezlongul a ajuns să coste aproape 20 de euro pe plajele cunoscute, iar prețurile sunt mai mari decât la noi în restaurante și magazine. Ionuț, un turist din Cluj-Napoca, care a fost la început de iunie în Albania, prezintă prețurile pe mai multe plaje. Concluzia lui: anumite zone au prețuri mai mari decât cel mai scump oraș din România.

Noi suntem cazați în Sarande, la Dani's Apartments. Suntem veniți de la Cluj, pe direcția Moravița, Smederevo, intrat în Macedonia pe autostrada, mers pe Macedonia tot pe autostradă, intrat în Grecia apoi către Salonic, apoi Ioaninna și de acolo direcția Sarande prin Girokaster (acolo Google Maps ne-a scos de pe drumul bun și ne-a dus pe un drum de munte, vai de steaua lui)”, a povestit clujeanul, potrivit adevarul.ro.

În fiecare zi au văzut alte plaje:

- Mirror Beach (1000 lek 2 x sezlong + umbrelă, plajă cu pietre);

- Pulebardha beach (cea mai frumoasă după el, același preț, alte pietre, dar aici restaurantul de sus cu view e spectaculos, mâncare bună și ieftină, mult mai ieftină decât multe alte restaurante din Sarande;

- Shpella e pellumbave - e o plajă pustie, șezlonguri la liber fără vreo taxă (cel puțin când am fost noi, erau doar niște oameni care lucrau pe acolo, cred că urmează să se deschidă ceva terasă), e o plajă cu nisip pietros;

- Plaja 3 Insule din Ksamil (cea de lângă Bora Bora, este nisip, 1500 lek 2 x șezlong+ umbrelă.

Peste tot a mers cu lada frigorifică și n-a avut probleme.

Blue Eye și Lekuresi Castle merită văzute. La Blue Eye se plătește o taxa de 5€, iar parcarea a fost 300 lek pentru 4 ore. Din punctul meu de vedere, Albania, cel puțin zona Sarande și Ksamil nu sunt destinații ieftine”, a detaliat turistul.

„E o destinație faină, dar e departe de a fi ieftină”

Singurele lucruri ieftine au fost țigările, precizează clujeanul.

În rest, prețuri peste ale noastre... atât la market, cât și la restaurante... Și noi venim din Cluj... care e deja un oraș prea scump. Se poate și pe low budget, mâncat o dată pe zi la restaurant, în rest cu lada frigo după tine, sau sau mănânci toată ziua gyros:)). Dacă mănânci de 2 x ori + ceva vin sau cocktail-uri... e scump”, detaliază el.

Felul de mâncare ieftin și bun este gyros-ul, mâncarea, peste tot fiind „super bună”.

Apa e superbă, e singurul lucru pentru care m-aș mai întoarce aici!! Atenție la poliție, era să iau o amendă de 100 și ceva de euro pentru centură, în final s-a rezolvat cu 20 €. E o destinație faină, și m-aș mai întoarce, dar e departe de a fi ieftină”, a concluzionat Eugen.

Comentarii Facebook