Impresiile unor clujeni, în vacanță la mare în Albania: ”E incredibil de curat! Avem mult de învățat de la acești oameni” - FOTO


Litoralul din Albania este tot mai atractiv și pentru clujeni. Vladimir și Carmen au ajuns în satul Ksamil, de unde zilnic fac excursii în diverse puncte ale litoralului albanez. 

Cazarea e în Ksamil costă între 350 si 1500 euro. ”Noi avem cazare de 800 de euro, dar am avut reducere la booking si am plătit doar 500 de euro. Cu mașina prin Bulgaria faci cam 1350 km și durează aproximativ 18-20 de ore”, a relatat Vladimir.

Stațiunile sunt extrem de curate, iar prețurile sunt foarte bune. 

E surprinzător de curat, deci nu vezi un chiștoc pe jos pe stradă, pare că e măturat non-stop deși n-am văzut pe nimeni să facă curățenie.

O cafea e undeva la 150 leka, adică cam 6 lei aproximativ, un cappuccino e undeva la 200 leka, cam 8.5 lei. O pizza e undeva între 600 și 900 leka, adică între 25 si 50 lei.

Mâncarea e super bună, nu sunt semipreparate, doar mâncare proaspătă. 

Ca si urbanizare, e destul de haotic. Se construiește fără noimă și se simte aerul de România anilor ‘95.

Oamenii sunt super primitori. Nu m-am așteptat la asta, dar în general în țările mai modeste oamenii sunt calzi. Am comandat la o terasă un cappuccino, iar chelnerul a vărsat puțin în farfurie și a vrut sa ne-o schimbe. Așa ceva nu vezi la noi. Avem mult de învățat de la acești oameni în materie de turism”, au spus cei doi clujeni

Doua sezlonguri cu o umbrelă costă pe zi undeva între 2000 si 3000 leka, adică între 90 și 130 lei. Pentru a avea internet, indicat este să cumpărați o cartelă cu 45 gb, care costă 17 euro.

Din Ksamil se pot face multe excursii pe diversele plaje ale Albaniei. Clujenii vor merge zilele viitoare la Ochiul Albastru, un lac foarte adânc care coboară până la 50 de metri, dar vor vizita și orașele stațiuni de pe litoral. 

Syri-i-Kalter-or-Blue-Eye-Albania_Depositphotos_474874672_S-900x599.jpeg

Comentarii Facebook