Joi 28 Octombrie

Feerie în Retezat. A început luna florilor la munte - VIDEO


Turiștii au parte, la început de luna iunie, de un spectacol al naturii, pe traseele din Țara Hațegului, fiind întâmpinați de narcise, iriși și flori sălbatice.

Între comuna hunedoreană Sălașu de Sus și satul aparținător Nucșoara călătorul din Țara Hațegului și Parcul Național Retezat are parte de un regal de culori.

Adina Popa - specialist comunicare: ”Este momentul în care noi trebuie să ne schimbăm comportamentul față de natură și să apreciem florile în mediul natural. Turiștii pot privi florile, le pot mirosi, dar nu au voie să le rupă”.

Anca Rusu, manager destinația ecoturistică Țara Hațegului Retezat: ”Este foarte important să avem grijă și să fim atenți la locurile pe care le vizităm. Cei care vin în acest loc minunat să se bucure, să facă o fotografie și nu de un buchet care se ofilește în câteva zile.

După ce au admirat narcisele, irișii, dar și alte flori sălbatice, iubitorii de natură pot vizita mai multe obiective turistice”.

Veronica Lupulescu, administrator Cetatea Medievala Mălaiești: ”Vizitează Poiana cu Narcise, Cascada Lolaiă și Parcul Național Retezat care este o atracție pentru toți turiștii români și străini”. 

În Țara Hațegului există și un loc mai puțin cunoscut de turiști, "Tăul fără fund". Aici există mai multe plante carnivore, din specia Roua Cerului.

Sondaj de opinie

Vacanta fortata a fost o idee buna?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook