Deutsche Welle: „Când ajungi în Rimetea ai impresia că ai păşit într-o altă lume” - FOTO Știri de Cluj


Satul Rimetea, printre cele mai frumoase din România. Localitatea este situată aproape la jumătatea distanţei dintre Cluj şi Alba-Iulia şi se află la poalele Munţilor Apuseni. Altul este însă motivul pentru care satul este considerat a fi printre cele mai frumoase din România. Satul Rimetea îmbină perfect frumuseţea naturală a locului cu arhitectura rurală specifică. Acesta este motivul pentru care atunci când ajungi în Rimetea ai impresia că ai păşit într-o altă lume, scrie Deutsche Welle.

Știri de Cluj a relatat în repetate rânduri despre comuna din Ardeal care are de 100 de ori mai mulţi vizitatori decât locuitori. Este cazul comunei Rimetea, din județul Alba, acolo unde vin anual 100.000 de turiști. Astfel, cei 1.000 de localnici au ajuns să trăiască de pe urma turismului. 

La mai puțin de 60 km de Cluj-Napoca, o oază de liniște se ascunde în județul Alba. Comuna Rimetea este un veritabil diamant turistic. Situată aproape de graniţa cu judeţul Cluj, Rimetea (Torockó) este un loc unic în România, satul este un exemplu perfect al faptului că salvarea unui patrimoniu poate deveni motor de dezvoltare pentru localitățile mici. 

re2.jpeg

​​Așezată la poalele masivului Piatra Secuiului, comuna Rimetea atrage ca un magnet atât turiști români, cât și străini. Cei care vin aici caută atmosfera liniștitoare a locurilor, dar și bucătăria tradițională, cel mai căutat fiind gulașul unguresc. Deși este o localitate cu doar 1000 de locuitori, Rimetea se laudă cu 43 de pensiuni. Peisajele de vis din zonă îți taie respirația. Venind dinspre Cluj, intrarea în Rimetea este cu adevărat impresionantă. Drumul ce serpuieşte printre casele frumos restaurate este flancat de o parte de masive montane înalte de 500-600 de metri, oferind o privelişte superbă. 

Foto: Comuna Rimetea - Știri de Cluj 

pp2.png

pp3.jpeg

Dacă v-a plăcut materialul și doriți să susțineți turismul din Ardeal, puteți distribui postarea pe Facebook sau Whatsapp. Turismul românesc are nevoie de susținere și poate crește frumos!

Comentarii Facebook