Delta Florești, surprinsă în imagini care îi lasă pe clujeni ”fără grai”. Zona reprezintă un mediu ideal pentru animale, precum castori și lebede


Datorită canalelor și insulițelor formate pe cursul râului Someș, localitatea Florești se poate mândri cu o „Mică Deltă”.

În amonte de lacul Florești, există o pădure de luncă în care mai multe canale ale Someșului traversează zona, formând un habitat bogat în biodiversitate. Aici cresc arbori și plante specifice zonelor umede, iar zonele inundabile temporar formează mici insule, oferind un mediu ideal pentru diverse specii de animale și păsări. 

„Delta Florești ar putea deveni ceva similar Deltei Văcărești, o arie naturală protejată, dacă proiectele de infrastructură nu ar distruge farmecul zonei”, au transmis un grup de civici clujeni.

Mai mulți oameni au semnalat prezența castorilor în această zonă, castorul fiind o specie protejată nu doar în România, ci în toată Europa. Imaginile distribuite pe rețelele de socializare, în urmă cu o lună,  arată foarte clar cum un castor își vede „bine-mersi” de treabă în apele Someșului. 

castor.jpg

„Eu zic că e demnă de a fi declarată arie naturală protejată. Voi ce spuneți?”, a relatat autorul fotografiilor, Andrei Lazar.

Comentarii Facebook