Cum ajungi în ”Mica Elveţie” a României. E aproape de Ardeal și are cel mai curat aer din Europa - FOTO


Locul cu cel mai bun aer din Europa este… în România, în minunații munți din Banat, în Poiana Mărului. 

Locul este supranumit ”Mica Elveţie”, pentru că aerul este atât de curat încât te face să te simți bine instant. La început, acolo a fost doar o casă de pădurar, iar mai târziu au apărut locuinţele unor vânători şi pescari. În zilele noastre s-au făcut case de vacanţă, dar s-a păstrat liniştea de la începuturi. 

Așa se face că este absolut necedar ca măcar o dată în viaţă trebuie să ajungeţi acolo.

lacul-poiana-marului1.jpg

Aerul de la Poiana Mărului este considerat cel mai curat din Europa, dar când ajungi simți de ce se spune asta, pentru că te umpli de energie.

Aerul foarte curat din Poiana Mărului, cu o puternică ionizare negativă. Un studiu recent efectuat de cercetătorii francezi a arătat că aerul din Poiana Mărului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, ionizarea negativă fiind de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Peisajele de tablou îi fac pe turiştii din toată ţara să bată sute de kilometri până la Poiană.

13006513_589607301194603_5082917839702329765_n.jpg

1-poiana-marului.jpg

Poiana-Marului1-750x502.jpg

Cum ajungi la Poiana Mărului

Poiana Marului este situata la 20 de km de Otelul Roșu, iar dacă plecați din Cluj până acolo faceți circa 3 ore. Daca plecati din Cluj-Napoca mergeți pe ruta Alba Iulia - Deva - Otelul Rosu și în 240 de kilometri ați ajuns la destinație. Dupa ce ieșiți din Otelul Rosu, în comuna Zavoi, faceți la dreapta peste calea ferata si rulați pe un drum betonat,  facut de comunisti, de pe vremea când a început construcția Barajului Măru.

După ce rulam 12 kilometri, eviăam satul Maru, făcând la dreapta într-o intersectie in care exista un singur indicator, mic si pricajit, pe care scrie Spre Schitul Poiana Marului = 17 kilometri (Schitul Poiana Marului este chiar in mijlocul statiunii Poiana Marului.

Dupa ce ati ocolit satul Maru, la vreo 6 kilometri întâlniți Barajul de arocamente Maru si incepeti sa rulati pe lânga lac, un drum deosebit de pitoresc, dominat de  stinci golase  si pilcuri de conifere si foioase. La coada lacului, începe statiunea.

lacul-poiana-marului1.jpg

poiana-marului4.jpg

poiana-marului3.jpg

lacul-poiana-marului-tuza-florin.jpg


Comentarii Facebook