Cele mai fermecătoare priveliști din Cluj, 5 locuri de unde poți vedea orașul de sus

Odată cu venirea verii, cu toții ne dorim să scăpăm de praful din centru și să ne bucurăm de zone liniștite, preferabil  în natură, cu o priveliște frumoasă.

Celor care vor să se bucure de o priveliște fantastică a Clujului, le recomandăm 5 locuri unde se vor relaxa cu siguranță.

Cetățuia

Probabil cel mai accesibil loc de unde poți vedea orașul de sus este Cetățuia, situată pe un deal numit emblematic ,,Dealul Cetățuii” cu o înălțime aproximativă de 400 de metri. Cea mai ușoară metodă pentru a te bucura de priveliște este să alegi drumul de lângă Parcul Central, și să urci cele 237 de scări care duc în vârful dealului.

vlad-ionut-m4zrudEx5Zo-unsplash.jpg

Strada Uliului

Deși mai puțin convenabilă, din cauza drumului dificil, priveliștea de pe strada Uliului merită tot efortul.Strada se află în cartierul Grigorescu și continuă până lângă pădurea Hoia Baciu. Drumul este îngust astfel e mai bine să o luați la pas pe numeroasele cărări și poteci odată ajunși acolo.

772c31621f65a40758df4a6c89d342c5.jpg

Feleacu

Situat la 7 km de Cluj, Dealul Feleacu este una dintre cele mai populare locuri de unde poți vedea întregul oraș. Aflat la o înălțime de 711 metri, acesta este locul ideal unde te poți bucura de liniște și aer curat la doi pași de Cluj.

lucian-NzspFL1cECU-unsplash.jpg

Parcul Pădurea Clujenilor

Dacă vrei o priveliște mai non-conformistă Parcul Pădurea Clujenilor este o variantă ideală. Situat pe Bulevardul Muncii, parcul oferă o panoramă diferită, fiind vizată zona aeroportului și împrejurimile, spre deosebire de centru.

padureacluj.jpg

Turnul Pompierilor


Situat aproape de centrul orașului, Turnul Pompierilor este un monument care oferă o priveliște minunată cuprinzând aproape tot orașul. Aflat pe strada Tipografiei, monumentul are 3 etaje și le oferă vizitatorilor, pe lângă panorama minunată și o lecție de istorie. Intrarea este liberă iar programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10:00 și 18:00.


image0 (3).jpeg


Comentarii Facebook