Cetatea Sighișoara, bijuteria istorică și culturală din inima Transilvaniei - FOTO


Parcă scoasă din cărțile de istorie, Cetatea Sighișoara, supranumită de-a lungul vremii ”Perla Transilvaniei", continuă să uimească sutele de mii de turiști care o vizitează anual prin arhitectura medievală fantastică și prin tradiția sa bogată.

Cetatea, intrată în anul 1999 în Patrimoniul Universal UNESCO, este specială în mai mult de un fel, fiind azi singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei. 

WhatsApp Image 2023-07-24 at 11.49.36.jpg

Considerată locul de naștere a lui Vlad Dracul, fiul lui Mircea Cel Bătrân, cetatea se bucură de renume internațional, fiind vizitată de turiști din toate colțurile lumii.

Vizitatorii care decid să îi treacă pragul pot vedea o sumedenie de obiective istorice cu povești impresionante. Printre aceste obiective ies în evidență turnurile emblematice ale cetății. Cel mai cunoscut, devenit deja simbol al orașului Sighișoara, este Turnul cu Ceas, imaginea autorității publice în trecut, fiind considerat în zilele noastre unul din cele mai expresive monumente de arhitectură militară ale Transilvaniei. Cetatea este completată astfel de Turnul Zidarilor și Dulgherilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Aurarilor, Turnul Frângherilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Blănarilor, Turnul Țesătorilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Lăcătușilor, Turnul Dogarilor, Turnul Bărbierilor, și Turnul Fierarilor.

WhatsApp Image 2023-07-24 at 11.49.37.jpg

De asemenea, la Sighișoara, găsim și una dintre cele mai frumoase biserici din țară, situată pe Dealul Cetății, turiștii pot ajunge la Biserica din Deal după ce urcă cele 175 de trepte  de lemn ale Scării acoperite, construite în 1654.

Cele mai multe din cele 164 de case de locuit din Cetate, cu o vechime de cel puţin 300 de ani, sunt considerate monumente istorice, iar printre cele mai populare se află și ”Casa venețiană” , ”Casa cu Cerb” și ”Casa Vlad Dracul”.

Astfel, Cetatea Sighișoara aduce orașul la un veritabil rang de oraș-muzeu, oferind tuturor vizitatorilor ocazia de a se întoarce în timp, de se bucura de o arhitectura impresionantă și de a lua parte la o experientă culturală inedită.

ccv.jpg


Comentarii Facebook