Cascada Ciucaș, loc din Cluj unde te poți scălda în voie. Cum ajungi acolo - FOTO


Cascada Ciucaș se află în Defileul Hașdatelor, pe cursul inferior al Văii Hășdate. Aceasta se află în apropierea satului Cornești și a satului Cheia, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj. Este vorba de aceeași vale care formează și binecunoscutele Chei ale Turzii.

ciucas4.jpg

Cascada Ciucaș, terapie pentru trup și suflet. Traseu

Cascada Ciucaș se află la aproximativ 45 de kilometri de Cluj-Napoca. Puteți merge cu mașina până la ieșirea din comuna Mihai Viteazu și faceți prima la dreapta spre satul Cheia. Înainte să ajungeți în sat, treceți podul peste Arieș și virați la stânga pe drumul pietruit. Continuați pe același drum, aproximativ 2 kilometri până la barieră și lăsați mașina acolo. Din acel punct, mai aveți aproximativ 150 de metri de mers pe jos pe marginea apei.

Cascada Ciucaș are aproximativ 5 metri înălțime și  e formată din rupturi de pantă, cu repezişuri şi cascade repezi. Există și două marmite unde te poți relaxa precum într-un jacuzzi. La baza cascadei se formează un mic lac, în care se acumulează apa ce vâltorește pe cascadă și care este ideal pentru scăldat.

Accesul spre Cascada Ciucaș, din Cluj

Accesul la această cascadă se face din satul Cheia, pe lângă podul ce trece peste Arieș. Cu mașina continuați pe drumul de țară, iar după 15-20 de minute ați ajuns la destinație.

ciucas.jpg

ciucas3.jpg

Dacă debitul apei este mare în perioada în care vizitați cascada, se poate sări de pe stânci în apă, însă pentru o deplină siguranță nu este recomandat. În schimb, dacă sunteți iubitori de masaj, puteți beneficia de un hidromasaj de înaltă calitate, 100% natural, cu spatele direct în căderile de apă.

Cascada Ciucaș - un loc ideal pentru relaxare 

Cascada Ciucaș este populară printre localnici, dar și printre turiștii care știu deja de existența ei. Este un loc ideal pentru relaxare, pentru a vă goli mintea de gândurile de zi cu zi, pentru scăldat, plajă și fotografie. Cea mai bună perioadă pentru scăldat se spune că e seara, atunci când apa este caldă din cauză stâncilor încinse de soarele arzător.

De asemenea, Cascada Ciucaș are o faună bogată, unii oameni au spus că au văzut atât berze negre, cât și șerpi (șarpele lui Esculap - care e inofensiv) și șopârle.

ciucas2.jpg

Dacă nu plănuiți să stați o întreagă zi la Cascada Ciucaș și doriți să explorați și alte zone, trebuie să știți că, foarte aproape de aceasta, se află Cheile Turzii, puțin mai departe Cheile Turenilor și Salina Turda.

Comentarii Facebook