Cascada „ascunsă” din inima Munților Apuseni care te duce cu gândul la Thailanda! Se află la doar două ore de Cluj - FOTO


Dacă visezi la o vacanță de vis, unde să te poți relaxa în mijlocul unei păduri tropicale, iar singurele sunete pe care să le auzi să fie apa unei cascade care se lovește violent de stânci și ciripitul continuu al păsărelelor, s-ar putea să venim noi cu o idee de locație pentru tine. 

Nu, nu trebuie să mergi până în Thailanda, deoarece la doar două ore de Cluj, există un loc atât de frumos încât îți va veni greu să crezi că nu visezi. Mai pe scurt, un loc ce pare desprins din basme, de unde nu ai mai vrea să pleci. 

Cascada Vadului - O minune naturală 

Este vorba despre Cascada Vadului, denumită și „Bigăr 2”, o cascadă ce se aseamană extrem de mult cu cele din Thailanda și care se află în Munții Pădurea Craiului, pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peștera Vadu Crișului din județul Bihor. 

Apa iese din Peștera Vadu Crișului și formează o minune naturală, Cascada Vadului, având o cădere de 9 metri, care ajunge într-un bazin spectaculos săpat de apă în calcar și pe urmă ajunge în Crișul Repede.

Cascada Vadului este una dintre cele mai frumoase cascade din România, iar asta datorită cadrului natural spectaculos în care se află. Mai mult, din 1955, atât peștera Vadu Crișului și cascada, cât și întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală.

Cum ajungi la Cascada Vadului

Se poate ajunge la baza cascadei, urmând o cărare destul de abruptă, de unde se poate admira de aproape căderea de apă. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj.

Se poate ajunge la cascada:

– cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea

– cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângă calea ferată (2 km), până la halta Peștera.

– Cu mașina dinspre Vadu Crișului: îți poți lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergi pe calea ferată sau urmezi noul traseu turistic Cerc Roșu.

– Cu mașina dinspre Șuncuiuș: îți poți lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângă calea ferată (2 km), până la halta Peștera.

7d5d6584d317eae6aaa48fe8f6ed20eb.jpg

75ac3726e61d068404cdd05f845f9e0d.jpg

98385578591929dd5ae154edfd495285.jpg

Comentarii Facebook