„Călătoria de răzbunare”. Pandemia a schimbat modul în care oamenii își plănuiesc vacanțele


În contextul în care tot mai multe țări își redeschid granițele pentru turiștii nerăbdători, o nouă expresie a apărut pe rețelele sociale: „călătoria de răzbunare”. Termenul este folosit pentru a descrie călătorii precum reuniuni de familie, vacanțe de răsfăț și vizitarea din nou a locurilor favorite, scrie CNN.

Cuvântul „răzbunare” are în general o conotație negativă, ceea ce contrazice sentimentul de bucurie pe care mulți oameni îl trăiesc când își fac prima vacanță din ultimii mai bine de doi ani.

Însă ideea de „călătorie de răzbunare” pare să fie mai mult despre bucuria de a călători decât așteptarea unei anumite destinații pentru a compensa. Poate că „vacanța de răzbunare” poate fi interpretată ca o răzbunare împotriva pandemiei sau chiar împotriva Covid-ului.

Călătoria de răzbunare este un cuvânt la modă care a apărut în 2021 când lumea a început să se redeschidă iar oamenii au decis să recupereze timpul pierdut”, spune Erika Richter, vicepreședinte la Societatea Americană de Consilieri în Călătorie (ASTA).

Richter este de acord cu sentimentul general din spatele conceptului, chiar dacă ea nu folosește termenul de „călătorie de răzbunare”.

Este un alt mod de a spune «Hei, viața e scurtă. Vreau să rezerv călătoria aceea. Vreau să petrec mai mult timp cu familia. Vreau să mă conectez cu umanitatea și cu natura. Vreau să explorez lumea și să caut experiențe care mă fac să mă simt viu»”.

Comentarii Facebook