Ați vizitat Laguna Albastră de la Aghireșu în această primăvară? Imagini de vis, surprinse din dronă, cu „bijuteria” turistică a Clujului - VIDEO


La doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în comuna Aghireșu, Ardealul ascunde peisajul său demn de „Maldive”. Vorbim despre Laguna Albastră, o adevărată perlă a turismului clujean, care captivează privirile tuturor vizitatorilor datorită culorii sale unice.

Lacul supranumit şi Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. Această mină a fost inundată de izvoarele subterane, care au pătruns prin pânza freatică fragilă a caolinului. De asemenea, în aceste gropi s-au adunat apele meteorice, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat şi el de şiroaiele de ploaie. Până în anii ’90 în lac existau și pești, dar în urma unor lucrări din anul 1995, lacul a secat, apoi apa s-a strâns din nou. 

Captură de ecran din 2024-04-15 la 15.45.12.png

Acces: Ruta Cluj-Napoca - Baciu - Garbau - Aghires Fabrici sau Cluj-Napoca - Gilau - Capus - Garbau - Aghires Fabrici sau tot pe aceasta ruta după Paniceni faceți dreapta pe la Cabana Leghia – sat Leghia - Aghires Sat - Aghires Fabrici.

Albastrul apei, comparat cu cel pe care-l găseşti în Marea Mediterană, reuşeste să atragă anual o mulţime de turişti. Dacă ajungi în comuna Aghireşu din Cluj, vei descoperi cu încântare un peisaj de poveste, în jurul Lagunei poţi găsi și mult stufăriş, iar la marginea sa poţi descoperi o pădure de gorun. 

Comentarii Facebook