Aproape 5000 de vizitatori au fost la Castelul Bánffy din Răscruci, în săptămâna porților deschise. Obiectivul atrage turiștii ca un magnet


Circa 5000 de vizitatori au trecut pragul Castelului cu ocazia Săptămânii Porților Deschise, în perioada 3-10 iunie. 

Astfel, pe parcursul celor opt zile, nu mai puțin de 4911 vizitatori au trecut pragul castelului și au admirat această veritabilă perlă arhitecturală a Clujului, cei mai mulți dintre aceștia fiind înregistrați duminică, 9 iunie, respectiv 1561.

Ținutul Fluturelui Albastru – microregiunea turistică din județul Cluj care se întinde de-a lungul văii Someșului Mic este de anul acesta mult mai bogată din punct de vedere cultural și turistic odată cu restaurarea Castelului Bánffy din Răscruci, care și-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât și al altor trei imobile care au destinația de clădiri conexe.

DSC_2976.JPG

Lucrările au vizat atât zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile etc.

De asemenea, a fost restaurat și parcul castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

6d7ff590-b857-45b4-994e-12e8e4066f34.jpg

Comentarii Facebook