VIDEO - Fata de 13 ani din Bistrița-Năsăud, dată dispărută duminică, a fost găsită. Era într-o casă părăsită, cu o carte, o lanternă și apă


Duminică, 8 ianuarie, după-masă s-a polițiștii de la IPJ Bistrița-Năsăud au început căutările unei fete în vârstă de 13 ani din localitatea Târlișua, dată dispărută de către mama fetei în aceeași zi. Mai multe echipe de polițiști și nenumărați voluntari au început de îndată căutările. Potrivit unui localnic al comunei bistrițene, Ioan Rus, fata, pe nume Gabriela Filip, a mai fugit de acasă în trecut. 

Citește și: FOTO - Fetiță de 13 ani din comuna Târlișua, județul Bistrița-Năsăud, dispărută de acasă. Ați văzut-o?

Ioan Rus a oferit informații din timpul căutărilor pe pagina sa de Facebook. Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că Gabriela a plecat din nou de acasă pentru a scăpa de relele tratamente la care era supusă de propria familie, notează Bistrițeanul

Fata a fost găsită marți într-o casă părăsită

Gabriela a fost găsită ieri după-masă de un cuplu de localnici din Târlișua. Dacă polițiștii doar au informat că fata nu fusese victima vreunei infracțiuni, Ioan Rus a dat detalii legate de găsirea acesteia.

Din fericire, Gabriela a fost găsită de niște oameni cu suflet mare, care puteau să stea bine-mersi acasă, pentru că era un timp ploios. Dar Liviu și soția lui au decis să ia dealurile la pas. Chiar spunea soția lui că se caută acul în carul cu fân. Uite că s-a demonstrat că acel ac poate fi găsit. (…) Au găsit-o într-o colibă lângă o casă părăsită, în Dealul Negrilor, la Lutul Alb”, a spus localnicul. 

Trecuse prin apă și a stat cu mocasinii uzi 48 de ore. A dormit afară… Dumnezeu a ținut cu ea, că nu au fost zero grade în nicio noapte. Avea un tricou și o geacă roșie, o căciulă și un ghiozdănel. Și-a pus patru cornuri, o sticlă de apă, o lanternă și o carte de citit”, a mai spus Ioan Rus. 

Fata se află în grija celor de la Protecția Copilului. De ce a plecat fata și prin ce dramă a trecut aceasta

Ioan Rus a explicat că mulți dintre localnici nu s-au implicat în căutarea fetei, crezând că a plecat cu cineva cu o mașină. Acesta fusese sigur că motivul plecării este o bătaie primită de la mama sa. Nu a fost bătaie, dar a fost tot o neînțelegere. Iar frica de mama ei a făcut-o să plece, chiar și pe timp de noapte, deși, conform localnicilor, fata se temea de întuneric”, a transmis Ioan Rus. 

Fetița a declarat, în fața mea, a lui Floarea și a doi polițiști, că într-adevăr, duminică nu o bătuse mama ei. Dar nici nu a crezut-o când i-a spus că o poză găsită în telefon, luată de pe internet, nu e persoana ei. Și mama ei a amenințat-o că luni dimineața, când începe școala, merge și o face de rușine în fața copiilor și a profesorilor”, a mai detaliat acesta. 

Bunica ei a fost singura persoană care o apăra

Cartea pe care o avea la ea era ceva cu „Nu vei regreta, bunică”. Asta pentru că, așa cum ne-a spus ea, bunica ei a luat de multe ori bătaie, apărând-o. „Ne-a mai spus că la un moment dat, mama ei era la serviciu și a trimis-o să dea de mâncare la vacă. I-a spus să îi trimită mesaj după ce hrănește animalul. Fata a uitat să-i trimită mesaj, pentru că s-a apucat de învățat. E premiantă, aproape an de an luând premiul II sau III. Mama ei, când s-a întors de la muncă, a luat cârligul de la sobă și i-a spart arcada (…) Și acum mai are semnul”, a povestit Ioan Rus.

Gabriela se află acum într-un centrul al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, la Năsăud. Acolo va fi examinată de psihologi și se va decide dacă va rămâne în continuare la mamă sau la tatăl ei. Gabriela ar vrea să stea cu tatăl ei care nu ar fi lovit-o niciodată.

Ioan Rus a explicat că de îndată ce fata se va întoarce în Târlișua, el o va premia

Eu îi voi da 500 de lei când vine acasă, să-și cumpere ce vrea. O să o premiez, pentru că ambalajele de la cornuri le-a pus în ghiozdanul ei. Nu le-a aruncat. Este un exemplu demn de urmat. Bravo, Gabriela, și tuturor copiilor care aveți educația de a nu arunca deșeurile în natură!”, a explicat Ioan Rus.


Comentarii Facebook