Accident grav pe un drum din județul Mureș: O dubă a fost strivită între două TIR-uri. O femeie, transportată de urgență la spital


Accident grav, în noaptea dintre marți, 10 ianuarie, și miercuri, 11 ianuarie, pe o șosea din județul Mureș. O autoutilitară a fost de-a dreptul strivită între două TIR-uri, după ce șoferul primului camion a vrut să evite o vulpe apărută pe șosea, iar ceilalți doi conducători auto, aflați în spate, n-au mai putut frâna la timp. O femeie care se afla pe locul din dreapta în autoutilitară a fost rănită grav și transportată la spital. 

A vrut să salveze viața unei vulpi, dar a pus în pericol viața altor participanți la trafic 

Şoferul primului TIR a avut doar câteva secunde pentru a decide ce are de făcut. A hotărât să tragă de volan, spre banda a doua, pentru a salva viaţa unei vulpi care traversa şoseaua. Pe acea bandă venea din spate o autoutilitară, iar bărbatul care se afla la volan n-a mai avut timp să frâneze. A intrat violent în remorca TIR-ului şi a fost lovit şi din spate de un alt TIR.

A trecut de pe prima bandă, pe a doua. Am încercat să-l evit un pic. A venit acela din spate, care nu a mai apucat să pună frână şi m-a lovit din spate. În spate tot camion era”, își amintește șoferul autoutilitarei.

Dacă pentru autoutilitară impactul a fost devastator, şoferul TIR-ului n-a simţit nimic. „Eu nici nu am observat sincer, eu doar am observat că stopurile nu merg. Nici n-am observat că a intrat în mine. Eu când urc în pantă cu 22 de tone şi intră puţin în mine”, spune șoferul vinovat de carambol, citat de Observator. „Decât să faci un accident mai bine loveşti vulpea”, spune un martor. 

O femeie de aproximativ 50 de ani, aflată în dubă, a fost transportată de urgență la spital

Este vorba vorba de o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 52 de ani, care a fost extrasă cu sprijinul SVSU Acăţari şi predată echipajului de terapie intensivă în vederea transportării la UPU Târgu Mureş. Celelalte persoane implicate în accident nu au necesitat transportarea la UPU”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mureș. 

A dus-o la spital pentru niște investigații. Au sărit ceva cioburi și s-a zgâriat la față, s-a tăiat, dar nu a fost încarcerată”, explică șoferul dubei, ginerele femeii. „Un traumatism cranio-cerebral, policontuzionată. Se află sub investigaţii, stabilă respirator şi hemodinamic”, spune unult dintre medicii de la secția UPU  a spitalului județean din Târgu-Mureș. 

Traficul a fost blocat mai bine de o oră şi jumătate în zona în care s-a petrecut accidentul. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. 


Comentarii Facebook