Duminica 5 Februarie

Val de pensionări și demiteri în Poliţie, după ce poliţiştii au aflat că vor ieşi la pensie la 65 de ani: „Va fi un dezastru”


Situație fără precedent la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. O treime dintre şoferii Inspectoratului şi-au depus dosarele de pensionare înainte ca legea să se schimbe. Anunţul a fost făcut de Sindicatul Poliţiştilor SPR Diamantul.

Sper că sunt conștienți că dacă merg pe actualele drafturi, Poliția se va depopula. La IPJ Alba deja au început să depună rapoartele. Ieri au fost înregistrate și demisii! Mai bine de o treime din corpul șefilor, la toate palierele, iese la pensie. Șeful IPJ, un adjunct, 5 șefi servicii, 3 șefi de Poliții municipale și oråșenești. Impactul va fi mult peste cel din 2017", se arată în mesajul transmis de Sindicatul Diamantul, citat de Antena 3 CNN. 

Situația ar fi cauzată de negocierile purtate de Guvernul României la Bruxelles pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). După aceste negocieri, zeci de mii de români au fost amânaţi cu peste 20 de ani la pensie. Concret, România va trebui să aplice regulile asumate inițial în privința vârstei de pensionare. Astfel, nu vom mai avea pensionari la 45 de ani, indiferent de domeniu. Toată lumea ar urma să se pensioneze treptat la 65 de ani, notează sursa citată.

Avem situaţii similare şi în Alba, şi în Neamţ şi din toată ţara suntem sunaţi de poliţişti care aşteaptă să îşi depună cererile de pensionare. Noi estimăm că acest val poate fi un dezastru pentru ceea ce înseamnă Ministerul Afacerilor Interne. Suntem în criză personal, mare, profundă, iar dacă vor ieşi şi din cei cu experienţă, vom fi la pământ", a declarat Vitalie Josanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Diamantul.

Comentarii Facebook