O tânără din Oradea a furat banii din donaţiile a sute de oameni. Prezenta cazuri sociale reale ca să-i impresioneze


O tânără în vârstă de 33 de ani, din Oradea, a impresionat sute de oameni cu cazurile unor copii bolnavi, ca mai apoi să fure banii din donaţii.

Femeia de 33 de ani a fost reținută marți pentru 24 de ore, fiind bănuită de comiterea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și înșelăciune în formă continuată. În urma cercetărilor făcute, polițiștii au stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2022, femeia ar fi creat o practică din exploatarea vulnerabilității publicului la prezentarea unor cazuri sociale, privind copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situație materială precară, copii orfani, animale aflate în suferință etc, anunță IPJ Bihor.

Profitând de aceste circumstanțe, ea ar fi preluat o serie de anunțuri promovate pe diverse pagini de socializare, care prezentau cauze umanitare reale și ar fi modificat conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-și însuși, fără drept, banii din donații.

Totodată, aceasta este bănuită că s-ar fi recomandat, în mod mincinos, ca fiind reprezentană a unei fundații umanitare și ar fi solicitat bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferință.

Până în prezent, polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat 190 de persoane care au fost înșelate, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei.

Polițiștii au făcut marți o percheziție domiciliară în acest caz, în urma căreia au fost descoperite opt medii de stocare, respectiv telefoane mobile și laptop-uri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor, potrivit Mediafax.

Comentarii Facebook