Miercuri 24 Aprilie

Un băiețel de 10 ani şi-a hrănit cinci zile cei 4 frăţiori doar cu cartofi prăjiţi, mama i-a abandonat pentru un bărbat


Caz șocant în Alba unde un băiat de doar 10 ani le-a salvat viaţa fraţilor săi mai mici după ce i-a hrănit mai multe zile cu cartofi prăjiţi. Mama celor mici plecase într-o localitate vecină, la un bărbat, şi i-a lăsat singuri pe cei mici.

Povestea celor 5 fraţi a ajuns în atenţia publică graţie procurorilor care au preluat cazul. Aceştia au investigat cazul şi au cercetat-o pe mamă pentru abandon, dar au renunţat după ce femeia s-a întors lângă copii. Situaţia s-a repetat însă după doar câteva luni, moment în care au intrat pe fir şi cei de la Protecţia Copilului, scrie Observator.

Totul a început în luna octombrie a anului 2021. Femeia care îi avea în grijă pe cei 5 copii a cunoscut un bărbat şi a decis să meargă la locuinţa acestuia, într-o comună aflată la 20 de kilometri depărtare. Fără să-i pese de cei mici, femeia le-a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri şi i-a părăsit. Întrebată de o vecină unde se duce, aceasta a spus că merge până la magazin să mai cumpere câte ceva de mâncare.

Înainte de a pleca, a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri, alimente pe care minorul (…) în vârstă de 10 ani la momentul respectiv, le-a gătit, făcând cartofi prăjiţi în mod repetat pe tot parcursul celor cinci zile. În această perioadă cei cinci minori au rămas singuri în casă, nesupravegheaţi (…). Minorii nu au suferit leziuni fizice, nu au necesitat îngrijiri medicale, însă alimentaţia nu a fost una corespunzătoare”, se precizează în documentele anchetei care a fost derulată ulterior, potrivit Adevărul.

După câteva zile, o vecină a sunat la 112 după ce i-au auzit pe cei 5 copii plângând. Poliţia a aflat unde este mama, iar aceasta a fost adusă înapoi. Copiii au rămas în grija femeii chiar dacă a fost deschisă o anchetă socială. Reprezentanţii DGASPC au respins cererea prin care copiii ar fi fost luaţi în plasament motivând că mama poate avea în continuare grijă de ei. Doar că în luna decembrie a aceluiaşi an, femeia a plecat din nou de acasă. S-a dispus imediat instituirea plasamentului în regim de urgenţă pentru cei 5 copii.

Unul dintre cei cinci minori a fost luat în grijă de tată, care mai avea în grijă alţi doi copii. Ceilalţi patru minori au rămas în grija statului. Femeia a scăpat de urmărirea penală având în vedere că unul dintre copii a ajuns în grija tatălui, iar 4 în grija statului.

Comentarii Facebook