Seară de cinema în aer liber pentru copiii din Bistrița. Filmele au fost proiectate în parcarea unui hipermarket de către Cinemobil


Seară specială pentru copii, în Bistriţa. Cei mici au fost invitaţi la o proiecţie în aer liber a unui desen animat de succes. Iar pentru că evenimentul s-a desfăşurat în parcarea unui hipermarket, unii au ales să urmărească filmul direct din cărucioarele de cumpărături. Proiecţiile în aer liber fac parte dintr-o campanie menită să aducă magia cinematografului şi în localităţile fără prea multe săli de cinema.

Cuminţi pe scaune, întinşi pe pături sau urcaţi în cărucioare de cumpărături, sute de copii, însoţiţi de părinţi, s-au bucurat de filmul proiectat aseară în parcarea unui hipermarket. Organizatorii au ales pelicula „Deasupra tuturor”, dublată în limba română.

Distracție pentru întreaga familie

Emoționați au fost și părinții care și-au însoțit copii la această proiecție. „Aștepta cu nerăbdare să vadă filmul în aer liber și sunt foarte fericiți că sunt împreuna. Ne-am adunat mai mulți prieteni”, a spus una dintre mamele prezente. 

O altă mamă a spus că e total de acord ca pentru o seară de genul, copiii să aibă voie să mănânce „porcării”: „De ce suntem astăzi aici? Pentru copii, pentru plăcerea lor de a fi în aer liber, de a se distra, de a mânca porcării și de a viziona un film frumos”.  „Ne bucurăm că avem ocazia să ieșim cu copii în aer liber, ceva nou pentru orașul nostru”, a mai spus o participantă. 

cinemobilul 1.jpg

Seara de film a fost organizată de o echipă care şi-a propus să aducă pelicule îndrăgite şi în zonele din ţară unde există mai puţine cinematografe.

„Ideea a pornit cu câţiva ani buni în urmă. A luat amploare şi avem ocazia să umblăm prin ţară cu caravana şi să aducem bucurie copiilor”, a declarat unul dintre organizatori Alexandru Tudor. Caravana numită Cinemobilul călătoreşte în fiecare an în diferite locuri din ţară, unde organizează proiecţii la care iau parte sute de spectatori. Intrarea este liberă.


Comentarii Facebook